Kuhani krumpir ogulite u samo 5 sekundi, znamo super trik koji će vam pomoći

Foto: Shutterstock

BILO DA pravite pire krumpir, kuhani krumpir, knedle ili njoke, nema smisla da gulite jedan po jedan krumpir, a zatim ih stavljate kuhati. Postoji puno lakši način uz koji će kora samo skliznuti s krumpira, a vama će uštedjeti puno vremena.

Ovaj korisni trik pronašli smo na TikToku, a viralan video tiktokerice Nicole Jacques prikupio je više od dva milijuna pregleda i oduševio njezine pratitelje - jasno je i zašto. Naime, ona je pokazala kako na vrlo jednostavan način oguliti krumpir u svega pet sekundi.

Zarežite nožem i stavite kuhati

Ako planirate kuhati veću količinu krumpira, ne trebate ga prethodno guliti, već samo nožem zarezati po sredini, u krug, i staviti kuhati. Nicole je napisala da je krumpire kuhala oko pola sata, a kad ih je ocijedila, primila je svaki krumpir s obje strane i koru samo povukla s njega.

@itsnicolejaques Did you know this one? SAVE IT RIGHT NOW to use during holiday meal prep time. 🤯 #thanksgiving #potato #peelinghack #holidaymeal ♬ original sound - Nicole Jaques

Kora će na ovaj način doslovno skliznuti s krumpira u nekoliko sekundi i uštedjeti vam puno vremena, no pripazite da se ne opečete na kuhane krumpire, pustite ih da se malo ohlade prije guljenja. Kad ste to napravili, od kuhanih krumpira isprobajte jedan od ovih recepata u nastavku.

1. Francuski krumpir

Složenac od kuhanih krumpira, jaja, kobasica i vrhnja inspiriran je francuskim gratiniranim krumpirom. Poslužite uz salatu, a kobasicu po želji zamijenite slaninom. Recept je ovdje.

2. Hrskavi kroketi

Ovdje saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete, koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu, a po želji u smjesu s krumpirom možete umiješati i nasjeckane začine.

3. Musaka s piletinom i šampinjonima

Svi znamo za dobro poznatu klasičnu verziju musake koja se priprema od krumpira i mljevenog mesa, a ovdje je recept za nešto drugačiju musaku s krumpirom, piletinom i šampinjonima, koja se topi u ustima.

4. Najbolji pire krumpir na svijetu prema receptu Joëla Robuchona

Recept za najbolji pire krumpir na svijet je Joëla Robuchona, Michelinovog "kuhara stoljeća", učinio slavnim, a kako ga napraviti, saznajte ovdje.

5. Klasični krumpirovi njoki

Krumpirove njoke napravit ćete od par sastojaka, bez kompliciranja, a savršeno će se slagati uz umake. Cijeli recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.