PLANIRALI ste pohano za ručak, ali ste usred pripreme obroka shvatili da vam je ponestalo krušnih mrvica? Ne brinite se, postoji alternativno rješenje koje je jednako ukusno. Pariška metoda pohanja, na francuskom jeziku poznata i kao Pané sans chapelure (paniranje bez krušnih mrvica), daje ukusnu i hrskavu koricu vašoj hrani bez upotrebe krušnih mrvica.
Pohanje na pariški
U plitkoj posudi pomiješajte višenamjensko brašno i željene začine. U drugoj plitkoj posudi umutite dva jaja. Namirnicu koju želite pohati prvo u potpunosti obložite brašnom, a zatim umočite u razmućena jaja, pazeći da bude ravnomjerno prekrivena. Na kraju je vratite u smjesu s brašnom za završni premaz.
Zagrijte ulje u loncu ili tavi. Premazane namirnice pažljivo stavite u vruće ulje i pržite dok ne porumene, oko dvije-tri minute. Namirnice izvadite iz ulja i stavite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja.
Varijanta s tijestom
Također možete pripremiti i tijesto slično tijestu za palačinke. U većoj zdjeli pomiješajte 250 grama brašna, dva jaja i 150 ml mlijeka. Jednostavno uronite hranu u tijesto, a zatim u vruće ulje. Pržite dok ne porumeni i ocijedite na kuhinjskom papiru.
Ukusna korica koja uzdiže svako jelo
Na pariški način se najčešće pohaju mekanije namirnice poput piletine, morskih plodova i raznih vrsta povrća, a rezultat je nešto manje hrskav od klasičnog bečkog načinja pohanja. Bilo da odaberete metodu bez mlijeka ili tijesto za umakanje, krajnji rezultat je ukusna korica koja uzdiže svako jelo.
Isprobajte je sljedeći put kad budete u kuhinji, moglo bi vas iznenaditi koliko je ukusna hrana pripremljena na ovaj način!