Jesen je kao stvorena za kolače od rogača, imamo par super recepata

Foto: Shutterstock

ROGAČ je namirnica koju ili volite ili ne, a ako ga volite, onda ste ga sigurno dodali u neki kolač, poput dizane gibanice ili kolača s jabukama. Svojom specifičnom slatkasto-trpkom aromom i orašastim mirisom mljeveni rogač daje posebnu notu slasticama, osobito u kombinaciji s narančama i jabukama, koje uravnotežuju njegov intenzivni okus i čine ga sočnim i podatnim.

Rogač se u ljudskoj prehrani koristi već više od četiri tisuće godina, a prirodna slatkoća rogača omogućava da se njime odlično zamjenjuju kakao i proizvodi od kakaa. Tako u slastice od rogača ide puno manje šećera nego u slastice od kakaa. A ako ste raspoloženi za neku slasticu s rogačem, imamo par ideja.

1. Kolač od rogača i naranče

Rogač je super u kombinaciji s jabukom, a imamo i jedan odličan recept u kojem se savršeno slaže s narančom. Recept za kolač od rogača i naranče pronađite ovdje, a ako volite slatke deserte s narančom, morate ga probati.

2. Sočne kocke s rogačem i jabukama

Okus i miris ovog kolača podsjetit će vas na slastice koje su često pripremale naše bake, a glavni sastojak je - rogač. Jabuke će ovom kolaču dati sočnost, a umjesto cimeta možete koristiti i začin za medenjake. Cijeli recept je ovdje.

3. Dizanice od rogača

Još jedan recept s rogačem za slasticu kakvu su pripremale naše bake i prabake pronađite ovdje. Riječ je o finim dizanicama od rogača, koje izgledom neodoljivo podsjećaju na omiljene orahnjače i makovnjače. 

4. Kolač od sira, rogača i oraha

Mekan, sočan i ukusan kolač koji podsjeća na djetinjstvo - recept za kolač od sira, rogača i oraha pronađite ovdje i isprobajte već danas.

5. Rogač kiflice

Kiflice možete napraviti s raznim nadjevima, no jeste li isprobali onaj od rogača? Sigurni smo da će vam se svidjeti kombinacija rogača, šećera i mlijeka u nadjevu, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.