Knjiga koja razotkriva milijardere koji upravljaju svakim aspektom naših života

Ostalo nam je još manje od mjesec dana do Interlibera i valja se pripremiti. Predlažemo vam da otvorite svoje popise jer u njih ćete htjeti dodati neke nove naslove. Nećemo duljiti, nego odmah krećemo s novitetima.

Kontroligarsi – Seamus Bruner

U knjizi Kontroligarsi, američki publicist i novinar Seamus Bruner – voditelj istraživačkih timova čija su otkrića potaknula brojne FBI-eve istrage i istrage američkog Kongresa – razotkriva globalističke milijardere koji kontroliraju poluge moći i upravljaju svakim aspektom naših života.

Saznajte sve o planu Billa Gatesa za preuzimanje prehrambenog tržišta vrijednog 11.7 milijardi dolara i zašto kupuje golema poljoprivredna zemljišta; planu Marka Zuckerberga vrijednom 36 milijardi dolara za preoblikovanje društva i stvaranje ovisnosti o tehnologiji; sve o ambicijama Jeffa Bezosa u vezi sa širenjem uporabe električnih vozila na račun poreznih obveznika, o njegovu klimatskom licemjerju i planu od 1.2 milijarde dolara da uđe u vaše "pametne" domove i putem pametnih uređaja dozna svaki detalj iz vašega života; o projektu Georgea Sorosa i njegove obitelji koji koriste svoje carstvo vrijedno 25 milijardi dolara kako bi utjecali na izbore i društvo sljedećih 50 godina; o tome kako je Klaus Schwab, osnivač Svjetskog ekonomskog foruma, izgradio ekskluzivni klub u Davosu, gdje 25 najbogatijih i najmoćnijih članova – čija ukupna imovina vrijedi više od 10 bilijuna dolara – ima veću ekonomsku moć od većine svjetskih vlada; te kako ti globalni oligarsi preuzimaju kontrolu nad našom budućnošću.

Hrana za život – dr. Tim Spector

Hrana je naš najbolji saveznik za dobro zdravlje, no pitanje što jesti u doba ultra-prerađenih namirnica nikada se nije činilo složenijim. Autor bestselera i znanstvenik Tim Spector nudi jasne odgovore u ovom iscrpnom i preglednom vodiču o novoj znanosti kvalitetne prehrane.

Tim Spector na pionirski je način pristupio prehrani potičući nas da zaboravimo na varljivo brojanje kalorija i prestanemo čupati kosu razmišljajući što bismo, kako i kada trebali jesti. U knjizi Hrana za život poziva se na istraživanja od kojih su neka trajala i cijelo desetljeće i nudi najnovije znanstvene podatke, zajedno s vlastitim uvidima, kako bi nam pružio nov i razumljiv pristup o svemu što bismo danas trebali znati o hrani.

Istraživši sve - od učinka namirnica na okoliš, preko prevara u proizvodnji i distribuciji hrane, do alergija, ultra-prerađenih namirnica i varljivog etiketiranja proizvoda - Spector nas uči i o mnogim čudesnim svojstvima hrane koju svakodnevno konzumiramo, a koja su znanstvenici tek počeli razumijevati.

Ministarstvo vremena – Kaliane Bradley

U bliskoj budućnosti, nezadovoljnoj državnoj službenici ponude plaću iz snova za rad na projektu zagonetnog novog ministarstva, koje dovodi "iseljenike" iz povijesti kako bi istražilo granice putovanja kroz vrijeme. Njezina je zadaća djelovati kao "most", odnosno olakšati prilagodbu iseljenika koji joj je dodijeljen i povjeren. On je Graham Gore, mornarički časnik koji je 1847. godine sudjelovao u poznatoj – i tragičnoj – arktičkoj ekspediciji koju je vodio Sir John Franklin.

U početku dezorijentiran zbog spoznaje da je ne samo živ već i iseljen u budućnost, Graham Gore polako se prilagođava životu sa svojim "mostom" – modernom ženom koja je navikla snalaziti se sama – dok polako uči kako se nositi s tajanstvenim predmetima i konceptima kao što su "perilica rublja", "Spotify" i "raspad Britanskog Carstva".

Tijekom dugog vrućeg ljeta, protagonistica i iseljenik postaju prvo prijatelji, a potom i nešto više od toga. No kada se otkrije prava priroda projekta koji ih je spojio, njih dvoje moraju se suočiti sa svojim starim odlukama i mogućom budućnošću. Može li ljubav pobijediti strukture i povijesne trenutke koji su ih oblikovali kao ljude? I kako uopće prkositi tijeku povijesti kad povijest živi u tvojoj kući?

Fantastično originalna i duhovita fuzija žanrova i ideja, Ministarstvo vremena Kaliane Bradley strastveno je i nezaboravno svjedočanstvo o tome što dugujemo jedni drugima u svijetu koji se ubrzano mijenja.

Prva laž pobjeđuje – Ashley Elston

Novi odličan krimić. Evie Porter ima sve što jedna djevojka može poželjeti – savršenog dečka, prekrasnu kuću i otmjeno društvo – no Evie Porter zapravo ne postoji. Ona prvo dobiva lažni identitet. Zatim joj tajanstveni šef, gospodin Smith, otkriva lokaciju. Evie tada mora naučiti sve o tom gradu i ljudima koji u njemu žive. Potom doznaje tko joj je meta - Ryan Sumner. Posljednji komadić slagalice je zadatak koji mora izvršiti.

Evie zna da će ovaj posao biti drukčiji od svih dosadašnjih. Ryan joj se uvukao pod kožu i ona počinje zamišljati drukčiji život za sebe. Ne smije više griješiti, osobito nakon onoga što joj se dogodilo na posljednjem zadatku. Svoj pravi identitet štitila je i čuvala cijeli život kako bi mu se jednoga dana vratila – ali upravo je sada osoba pod tim imenom stigla u grad. Evie Porter mora biti korak ispred svoje prošlosti i istovremeno paziti na budućnost. Ulozi su golemi. Srećom, Evie je oduvijek voljela izazove…

Prekinite krug – dr. Mariel Buqué

Prekinite krug je revolucionarna knjiga dr. Mariel Buqué, renomirane psihologinje specijalizirane za liječenje traume. Ovaj praktični vodič idealan je za sve koji žele prepoznati i iscijeliti međugeneracijske traume unutar svoje obitelji. Dr. Buqué koristi znanstvena istraživanja, osobne priče i praktične vježbe kako bi objasnila kako se trauma prenosi s generacije na generaciju te nudi učinkovite metode za prekid tog ciklusa.

Knjiga pruža jasne strategije za izlazak iz negativnih obrazaca ponašanja i izgradnju naslijeđa snage te donosi holistički pristup iscjeljenju trauma koji dosad nije bio prisutan u psihologiji. Prekinite krug pomaže čitateljima da razumiju i transformiraju emocionalne rane iz prošlosti te osnažuje buduće generacije ljubavlju i snagom.

Razumjeti druge – David Brooks

David Brooks, jedan od vodećih američkih pisaca i komentatora, u ovoj uspješnici istražuje kako bismo drugima trebali posvećivati pažnju, kako aktivno slušati, voditi ispunjavajuće razgovore i razvijati empatiju da bismo ojačali odnose te da bi razumijevanje drugih postao naš način života.

Pomno promišljena, oslanja se na lekcije iz psihologije, neuroznanosti, povijesti, umjetnosti i filozofije kako bi nam pomogla da rastemo kao osoba te gradimo čvrste veze s drugima utemeljene na međusobnom razumijevanju i prihvaćanju. U vremenu obilježenom osjećajem fragmentiranosti i nesigurnosti, ova knjiga može biti lijek za društvo pred raspadom i poticaj da u suosjećajnom pristupu drugima pronađemo mudrost i osjećaj moralne svrhe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.