Španjolska diva world glazbe Buika u studenom dolazi u Lisinski

Foto: EPA

Španjolska pjevačica Buika, diva world glazbe čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove, nastupit će ​​11. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najavio je organizator koncerta Music Time.

Rođena kao María Concepción Balboa Buika 11. svibnja 1972. u Palma de Mallorci, od roditelja iz Ekvatorijalne Gvineje, iza sebe ima glazbeno putovanje koje je jednako raznoliko i bogato kao i njezino naslijeđe. 

Buika je i pjesnikinja, skladateljica i glazbena producentica

Buikina glazbena vještina obuhvaća eklektičan spoj stilova od jazza i flamenka do popa, soula i afričkih ritmova. Rano eksperimentiranje s glazbom započela je kao perkusionistica i basistica, ali su upravo njezini očaravajući vokali konačno zauzeli središnje mjesto.

Buika je stekla priznanje na živahnoj noćnoj sceni Madrida krajem 1990-ih, gdje je publiku očaravala interpretacijama tradicionalnih napjeva. Od njezina debija "Mestizuo" 2000. godine do kritički hvaljenog "Vivir Sin Miedo" 2015. godine, Buikina glazbena evolucija svjedoči o raznolikosti umjetničkog izričaja.

Buika nije ograničena samo na glazbu, ona je i pjesnikinja, skladateljica i glazbena producentica. Primila je brojne nagrade i priznanja, a bila je nominirana i za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni tropski album.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.