Objavljen je cijeli program SoMo Borac konferencije

Foto: Press

Ovogodišnji SoMo Borac održava se za manje od deset dana, a obećava biti najveći do sada, s rekordnim brojem prijava u 16 kategorija koje obuhvaćaju najbolje digitalne projekte iz regije. Svečanoj dodjeli nagrada, koja će se održati 25. listopada u Studentskom centru u Zagrebu, prethodit će druga po redu cjelodnevna konferencija. Dinamičan set predavanja čije teme su bazirane na konkretnim savjetima kako iskoristiti AI u svakodnevnom radu u medijima i marketingu, objavljen je na stranicama SoMo Borca. Cilj konferencije jest pokazati da AI nije samo 'buzzword', već konkretan alat koji pomaže u optimizaciji poslovanja, stvaranju personaliziranog sadržaja, analizi podataka i donošenju boljih odluka. Cijeli program konferencije pogledajte ovdje.

Na SoMo Borac dolaze neka od najistaknutijih imena digitalne scene, a jedna od njih je Liesbeth Nizet, voditeljica monetizacije budućih publika jedne od vodećih europskih medijskih grupacija -  Mediahuis Grupa. Suorganizator natjecanja, Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) pobrinuo se da jedna od vodećih medijskih stručnjakinja u predavanju pod imenom “Enhancing journalism for the next generation” publici prenese savjete kako privući mlađe generacije, a istovremeno zadržati povjerenje i ugled.

"Umjetna inteligencija definitivno je sada već neizbježna i neizostavna komponenta, ne samo izdavača, već i brojnih drugih industrija. Na SoMo Borac konferenciji publika neće samo dobiti uvid u mogućnosti primjene iste, već i konkretnu primjenu - savjete, “trikove” i slično. To je vrijednost koju smo mi kao suorganizator prepoznali te unutar HUDI-ja omogućili članovima da kreiraju specifična AI rješenja uz pomoć Google News Initiative i Financial Times Strategies, a sada dali sve od sebe da dovedemo vodeće medijske stručnjake koji će prenijeti vrijedna znanja", rekao je Ozren Kronja, izvršni direktor HUDI-ja.

Iz vodećih medijskih grupacija dolazi i Stella Litou, CEO u grupi CME Adria i predsjednica Uprave RTL-a Hrvatska koja će objasniti kako uspješno iskoristiti lokalne snage za natjecanje s globalnim divovima u dinamičnom medijskom okruženju. Mnogi drugi medijskih stručnjaci poput Mateja Lončarića (CME Adria, predsjednik HUDI-ja), Daniel Fazlić (Bloomberg Adria), Hana Bartolović (After5) i brojni drugi.

S druge strane, u advertising dijelu konferencije ispred kompanije, predstavnica TikToka Agnieszka Zamęcka na temelju vlastitih iskustava i znanja, pokazat će kako spajanjem kreativnosti i potencijala TikToka, sa uvidima koje možemo dobiti pomoću umjetne inteligencije, omogućuje brendovima da dopru do željene publike i poboljšaju svoju digitalnu prisutnost. 

Joško Mrndže, Regionalni direktor Googlea za Jadransku regiju, održat će predavanje pod nazivom "The future is now: How Google approaches AI". Mrndže, koji je otvorio Googleov ured u Hrvatskoj i odgovoran je za razvoj poslovanja u regiji, govorit će o tome kako Google koristi umjetnu inteligenciju za transformaciju industrija i prilagodbu budućnosti koja je već sada prisutna.

Galeb Nikačević, jedan od najpopularnijih podcastera u regiji u svom predavanju će istražiti kako Agelast podcast redefinira pravila medijske produkcije, kreirajući sadržaj izvan tradicionalnih okvira. Raspravljati će se o utjecaju podcast formata na medijski prostor, razlozima rasta popularnosti, utjecaju na novinarstvo, kulturu i marketing, te o budućim trendovima u ovom formatu koji sve više oblikuje suvremeni medijski prostor.

Osim toga, 25. listopada u Zagrebu možete poslušati savjete stručnjake iz Adobea, Infobipa, Sofascorea, MYTY grupe…Konferencija, dodjela i party održat će se u Studentskom centru u Zagrebu, a svoje ulaznice možete kupiti na web stranici SoMo Borca. Pratite i najvažnije novosti, osim na webu, na SoMo Borac newsletteru te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a ne propustite i nove epizode treće sezone podcasta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.