Po jednom istraživanju samo Grci vode ljubav više od Hrvata. Je li to istina?

Screenshot: Youtube

Jedno istraživanje otkrilo je s koliko godina Hrvati inače gube nevinost, koliko često se seksaju, ali i da su vodeći po nezaštićenom seksu.

Prema starijem istraživanju Durex Global Sex Survey, Hrvati su gubili nevinost sa 17 godina, što je tipična dob za Europu, Aziju i Ameriku. Na Islandu i u Njemačkoj su kretali u spolne odnose s 15 godina, dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu kretali sa 16 godina.

Istraživanje je pokazalo da je svjetski prosjek seksualnih partnera 9, dok je u Hrvatskoj ta brojka 7, u Slovačkoj 5, na Islandu 13 i Ujedinjenom Kraljevstvu 9, dok Indijci u prosjeku imaju samo 3 seksualna partnera.

Hrvati su suzdržani kad se radi o korištenju seksualnih pomagala, ali se zato seksaju 134 puta godišnje, a iznad njih su samo Grci koji akciju u spavaćoj sobi imaju 138 puta godišnje. Srbi se seksaju 128 puta godišnje. Globalni prosjek je 103, a zemlje koje su najmanje seksualno aktivne su Singapur (73), Indija (75) i Indonezija (77).

Više od polovice Hrvata ima nezaštićene spolne odnose

Anketa je otkrila i da je 17% Hrvata imalo je izvanbračnu vezu, što je niže od svjetskog prosjeka od 22%. 12% Hrvata probalo je seks u troje, što je neznatno niže od svjetskog prosjeka od 15%, a 49% Hrvata probalo je analni seks u usporedbi s 35% u svijetu. To je prilično visok broj u usporedbi s drugim europskim zemljama.

Hrvati su također prilično avanturistički nastrojeni kada je riječ o mjestu za seks, pa ih se 77% seksalo u automobilu, dok je globalni prosjek 50%. 53% je imalo seks u spavaćoj sobi svojih roditelja, u odnosu na globalni prosjek koji je 36%. 49% Hrvata se seksalo u toaletima, dok je tu inače globalni prosjek 39%. 28% Hrvata seksalo se u uličicama, te prednjače u ovoj kategoriji. Što se plaže tiče, 54% Hrvata se seksalo na plaži, a globalni prosjek je 28%.

Istraživanje Durexa je pokazalo i da 51% Hrvata ima nezaštićene spolne odnose, što je tek nešto više od svjetskog prosjeka od 47%. U skandinavskim zemljama, Norveškoj i Švedskoj, te su brojke bile mnogo veće - 73%, dok u azijskim zemljama poput Indije (21%), Hong Konga (24%) i Kine (34%) najmanje.

Isto istraživanje pokazalo je da je Hrvatska jedna od tek nekoliko zemalja u kojima nijedna ispitanica mlađa od 16 godina nije prijavila neplaniranu trudnoću, uključujući Poljsku, Srbiju i Indoneziju. Zapravo, 83% ispitanica nije prijavilo nijednu neplaniranu trudnoću ili spolno prenosive infekcije. To je više od globalnog prosjeka od 77%.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.