Sedam pjesama u kojima je Eminem prozvao Diddyja

Foto: EPA

Eminem je u svojim pjesmama volio prozivati celebrityje otkad se pojavio na sceni. Ako ste ikad poslušali njegove pjesme, znat ćete da se nimalo ne boji ni ismijavati - bilo to oštrijim tonom ili šalom na tuđi račun. 

Jedna osoba na koju se odnose stihovi nekih njegovih pjesama je reper Sean Diddy Combs, koji se trenutačno suočava s nizom optužbi za trgovinu ljudima i reketarenje. Navodi se da je seksualno zlostavljao žene i tjerao ih na sudjelovanje u seks-zabavama i drogiranje služeći se prijetnjama i nasiljem.

Pa krenimo redom.

Any man  (1999.)

"Original Bad Boy on the case, cover your face. Came in the place blowed, and sprayed Puffy with Mase", stihovi su pjesme Any man. Ovo je, smatraju mnogi, samo jedna od šaljivih kritika upućenih Diddyju i kolegi reperu Maseu.

Marshall Mathers (2000.)

"You little groupie bitch, get off me, go fuck Puffy."

2000-tih godina Eminem se već etablirao kao mladi umjetnik spreman suprotstaviti se velikim imenima poput Diddyja.

I'm back (2000.)

"Cause if I ever stuck it to any singer in showbiz. It’d be Jennifer Lopez and Puffy, you know this. I’m sorry, Puff, but I don’t give a fuck." Ovaj stih čini se kao referenca na vezu Diddyja i Jennifer Lopez. Naime, glumica i reper bili su u vezi između 1999. i 2001. godine, a jednom je prilikom Jennifer uhićena s njim nakon pucnjave u New Yorku.

Lopez je posljednjih nekoliko godina imala je samo dobre riječi za P. Diddyja. U intervjuu za Access Hollywood 2014. rekla je da joj je on "dao smjernice i naučio je puno stvari" te da "još uvijek postoji toliko međusobnog poštovanja i divljenja" između njih. 

>>Zašto je Jennifer Lopez bila uhićena dok je bila u vezi s P. Diddyjem?

Iako su njegovi prethodni stihovi bili prostački, mogu se smatrati prilično šaljivima, ali krajem 2010-ih Eminemovi udarci na Diddyja postali su ozbiljniji.

Killshot (2018.)

"Kells, the day you put out a hit is the day Diddy admits that he put the hit out that got Pac killed."

Eminem je završio pjesmu riječima "I'm just playing, Diddy, you know I love you." U ovim stihovima Eminem se referira na ubojstvo Tupaca Shakura.

Shakur je ubijen u dobi od 25 godina, a preminuo je uslijed ozljeda zadobivenih u pucnjavi u rujnu 1996. godine. Prošle godine, gotovo tri desetljeća nakon incidenta, uhićen je Duane Keefe D Davis, koji je osuđen za ubojstvo uz uporabu smrtonosnog oružja. On tvrdi da je Diddy platio milijun dolara za Shakurovo ubojstvo.

Ipak, Combs je 2008. godine negirao povezanost s Tupacovim ubojstvom, izjavivši da je ta priča lažna i smiješna. "Ni Notorious B.I.G. ni ja nismo imali nikakve informacije o napadu prije, tijekom ni nakon njegovog izvršenja", rekao je tada.

Godzilla (2020.)

"They call me Diddy because I make bands, and I call getting cheese a cakewalk."

Ovaj stih je veliki podsjetnik na Diddyjev MTV reality show Making The Band iz ranih 2000-tih. Pjevači i umjetnici natjecali su se za priliku da postanu sljedeća velika glazbena grupa koju će producent stvoriti.

U jednoj zloglasnoj epizodi natjerao je članove grupe da hodaju devet kilometara po Brooklynskom mostu kako bi mu donijeli krišku cheesecakea iz određene pekarnice. Ova epizoda nije bila dobro prihvaćena od strane gledatelja jer su neki smatrali da je ponižavajuća i besmislena, unatoč Diddyjevim tvrdnjama da je htio testirati njihovu predanost i otpornost.

Fuel (2024.)

"Notorious B.I.G.'s death was the domino effect of 2Pac’s murder, like facial tissue, whose clock should I clean next? Puff's?"

"Til he's in police handcuffs, guilty, will he step up?"

I iz iste pjesme, dodao je:

"A R-A-P-E-R. Got so many S-As, S-As. Wait, he didn't just spell RAPPER and leave out a P, did he?"

Stihovi pjesme više se odnose na tekuće probleme s kojima se Diddy suočava nakon što su ga brojne žrtve optužile za zlostavljanje i silovanje.

 Antichrist (2024.)

"Next idiot ask me is getting his ass beat worse than Diddy did - ut on the real, though, she probably ran out the room with his fucking dildo" - stih koji se vjerojatno odnosi na video Diddyja i Cassie, koji je šokirao svijet. 

Naime, u svibnju ove godine svijet je uznemirila snimka nadzornih kamera na kojoj se vidi kako je Diddy brutalno pretukao Cassie u hotelu InterContinental u Los Angelesu 2016. godine. Reper je nakon toga priznao da je pretukao bivšu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.