Sergej Trifunović napustio Hrvatsku nakon što je dobio izgon iz zemlje

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Glumac Sergej Trifunović deportiran je iz Hrvatske, piše Telegraf.rs.

Glumac je jučer (22. rujna) stigao u Beograd, a s njim je svo vrijeme bila supruga Isidora, rođena Riječanka.

Podsjećamo, Trifunović je dobio izgon iz Hrvatske na tri mjeseca. Sankcija se ovog puta ne odnosi na EU, već samo na Hrvatsku. Rješenje o protjerivanju stupilo je na snagu danas, tj. u prvoj minuti 23. rujna, pa je Trifunović jučer prije ponoći morao biti izvan teritorija RH.

Uhićen na Bajakovu

Podsjećamo, uhićen je prošlog tjedna oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Predmet istraživanja bila je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja bila je objava na društvenoj mreži 10. rujna prošle godine. Iz policije su ranije podsjetili da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje članka 5. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", tvrdili su u PU splitsko-dalmatinskoj. Zbog vrijeđanja policije dobio je uvjetnu kaznu od 60 dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.