Zlatni rez: Ovo su tri najljepša muškarca na svijetu

Foto: EPA

Liječnik Julian De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica sa sjedištem u Londonu, proveo je istraživanje. Naime, metodom računalnog mapiranja lica izračunao je tko je najljepši muškarac na svijetu. Prema njegovim rezultatima prvo je mjesto zauzeo glumac Aaron Taylor-Johnson, za kojeg se šuška da će glumiti novog Jamesa Bonda. 

Rezultati su se dobili metodom "zlatnog reza"

Kako bi dobio rezultate, liječnik je koristio "zlatni rez" - matematičku jednadžbu koju su osmislili Grci u pokušaju mjerenja ljepote, a koja se još naziva i "božanski omjer". Njegovim izračunom, Aaron je dobio rezultat od visokih 93.04%. 

Aaron Taylor-Johnson

"Aaron je bio očiti pobjednik nakon što su svi elementi lica bili izmjereni za fizičko savršenstvo. Njegov rezultat od 93.04% bi ga mogao lagano učiniti najzgodnijim James Bondom u povijesti, ako dobije ulogu kako je očekivano. On je daleko ispred svih glumaca koji su utjelovili Jamesa Bonda", rekao je liječnik, prenosi Daily Mail. 

Također rekao je da je Aaron imao najbolji rezultat zbog općenitog oblika njegovog lica, a i njegove druge značajke su imale visok rezultat. "Širina i duljina njegovog nosa su skoro savršene. Ima i prekrasno oblikovanu bradu. Svi njegovi rezultati su bili snažni osim razmaka između očiju i razmaka između nosa i usana", ispričao je De Silva.

Na drugom mjestu je zvijezda serije Emily u Parizu

Drugo mjesto, prema njegovom izračunu, zauzeo je Lucien Laviscount, glumac koji je utjelovio Alfieja u hit seriji Emily u Parizu. On je dobio rezultat od 92.41%. 

Lucien Laviscount

Treći najzgodniji muškarac je irski glumac Paul Mescal s 92.38%, a slijede ga glumac Robert Pattinson (92.15%) i Jack Lowden (90.33%).

Paul Mescal
Robert Pattinson​​​​
Jack Lowden

U top 10 najzgodnijih muškaraca se našao i George Clooney. "George Clooney je najstarija zvijezda na listi, ali ostaje nevjerojatno atraktivan muškarac s klasičnim značajkama u odličnim proporcijama", rekao je liječnik.

George Clooney

Na listi su se našli još i Nicholas Hoult, Charles Melton, Idris Elba te Shah Rukh Khan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.