Četiri fraze koje mogu smiriti anksiozno dijete, prema psihologinji

Foto: Pexels

Anksioznost se manifestira kroz osjećaje napetosti i zabrinutosti, a ne pogađa samo odrasle; djeca također mogu pokazivati znakove tjeskobe. Razumijevanje kako podržati djecu u učinkovitom upravljanju anksioznošću ključno je za njihov emocionalni razvoj i opće blagostanje, tvrdi edukatorica, mama i psihologinja Jaimie Bloch. Stoga je u svojoj novoj objavi na Instagramu podijelila četiri korisne fraze koje mogu pomoći djeci u suočavanju s anksioznošću.

  1. "Vidim da te nešto oko ovoga zabrinjava. Vjerujem ti."
  2. "Čini mi se da se osjećaš zabrinuto. Svi imamo mali 'glas brige' koji nam pokušava reći da se bojimo ili da mislimo da smo u opasnosti kada zapravo nismo. Misliš li da te tvoj glas brige danas muči? Možeš li mi reći više o tome?"
  3. "Znam koliko ti je ovo teško sada. Tu sam. Ne idem nikamo, siguran/na si. Volim te."
  4. "Ponekad, kada se osjećam zabrinuto, to osjećam u trbuhu. Ponekad to osjećam u prsima. Gdje ti danas osjećaš svoju brigu?"

"Kada se naša djeca osjećaju tjeskobno, zabrinuto, posramljeno, uplašeno ili sramežljivo, trebaju im roditelji ili skrbnici koji će im se obratiti riječima bez srama i osude. Moramo pokazati djeci da smo znatiželjni i želimo biti s njima povezani, čak i kada ne razumijemo njihove brige", zaključuje psihologinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.