Nevidljive indukcijske ploče su novi trend u kuhinjama, evo o čemu se radi

Screenshot/Foto: TikTok/iverpan.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U POSLJEDNJE vrijeme sve su popularnije nevidljive indukcijske ploče za kuhanje koje su integrirane u kuhinjske radne površine. Društvene mreže preplavljene su videima ljudi koji hvale ovakva rješenja, ističući da su elegantna, moderna i da se lako održavaju.

@invisacook Coming in Hot #invisacook #ascale #foryou #induction #porcelain #kitchen #design #kidssafe #noburn #safety #touch #cooking ♬ Coming In Hot - Andy Mineo & Lecrae
@byotools Invisible Cook Top! #countertop #caesarstone #kitchencountertops #stovetop #newtech ♬ original sound - BYOTools

"Genijalno", "Jako kul", "Lako za čišćenje", "Želim to", "Kada kupim kuću, znam što ću si još kupiti", "Ovo je sjajno" - često se može pročitati ispod videa s ovim pločama za kuhanje. No, kako točno funkcioniraju?

Imaju prednosti, ali nisu jeftine

Ove diskretne verzije indukcijskih ploča za kuhanje integrirane su u posebno dizajnirane radne površine. Pojedine trgovine ističu da se ovakve ploče ne mogu smjestiti ispod bilo koje površine, odnosno ispod bilo kojeg materijala. Njihova kompatibilnost ovisi o proizvođaču, pa tako, primjerice, Invisacook, koji je dostupan kod nas, funkcionira isključivo ispod porculana.

Nevidljive ploče za kuhanje stvaraju magnetsko polje između posuđa i skrivenih grijača, grijući samo prostor gdje lonci stoje, a ne cijelu radnu površinu. Ove indukcijske ploče ne stvaraju izravnu toplinu, pa radna površina ostaje sigurna za korištenje kao tradicionalni radni prostor.

@invisacook That’s how you do it #invisacook #induction #countertops #12mm #porcelian #kitchen #design #mylife #clean #simple #hack ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell
@invisacook_balkan

 

♬ original sound - invisacook_balkan

Jedna od glavnih prednosti nevidljivih indukcijskih ploča za kuhanje, posebno u manjim kuhinjama, dodatni je prostor na radnoj površini kada ploča nije u upotrebi. Eliminiranjem ploča ugrađenih u radnu površinu dobiva se više prostora za pripremu i posluživanje hrane. 

Osim toga, zbog ravne površine, čišćenje ploče postaje jednostavnije i brže. Tradicionalne ploče za kuhanje, bilo na plin, struju ili klasične indukcijske, imaju dijelove koji mogu zadržavati masnoću i ostatke hrane. Nevidljive indukcijske ploče imaju ravnu, neprekidnu površinu koja omogućuje jednostavno brisanje prolivenih tekućina i ostataka hrane, čime se značajno olakšava održavanje kuhinje urednom i čistom.

Negativna strana je cijena. Nevidljive ploče za kuhanje, što nije iznenađujuće, nisu jeftine - obično počinju od 3000 eura naviše, uz dodatne troškove za radnu ploču. Također zahtijevaju određene lonce i tave koje rade s indukcijskim pločama, pa ako ih nemate, to predstavlja dodatni trošak.

Invisacook - nevidljiva indukcijska ploča 5 grijača, Iverpan, 3875 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.