Nećete vjerovati koliko lako možete uvesti boju u svoju kuhinju

Foto: Shutterstock/hm.com/emmezeta.hr/zarahome.com/amazon.de/links.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEUTRALNI kuhinjski ormarići izbor su mnogih jer se jako dobro slažu sa svim drugim bojama te lako možete preurediti svoju kuhinju bez velikih radova. Zbog toga su veoma popularne u uređenju doma. Ako želite dodati boje svojoj neutralnoj kuhinji, ali niste sigurni kako, slijedite ovih pet savjeta koje donose dizajneri interijera.

Neka kuhinjski otok bude u vedroj boji

Jasno je da nemaju svi dovoljno veliku kuhinju da uključe otok. Ako je vaša kuhinja dovoljno velika za to, razmotrite kupnju kuhinjskog otoka u vedroj boji koju volite. Primjerice, plava i ružičasta odlično će izgledati u bijelim kuhinjama.

"Kuhinjski otok je prvo mjesto na koje obraćam pozornost kad pokušavam unijeti dozu boje u inače neutralnu kuhinju", rekla je Arianna Barone, voditeljica marketinga boja u Benjamin Mooreu za Homes&Gardens. "Neutralni ormarići čine savršenu pozadinu za hrabar otok."

Koristite šarene ukrase

Ovo je najjednostavniji i najjeftiniji način da unesete boje u kuhinju. Vrlo je jednostavno i pristupačno mijenjati ga kako se vaši ukusi razvijaju. Možete koristiti bilo što, od vaza do slika i tepiha.

"Tepisi, slike i cvijeće su sjajni načini za dodavanje boje u neutralnu kuhinju. Nisu trajni, što omogućava promjene, a dodaju osobnost prostoru", rekla je Sarah Snouffer, osnivačica i glavna arhitektica u Third Street Architecture.

Ružičasta vaza, H&M, cijena je 79.99 eura
Polica, H&M, cijena je 27.99 eura

Unesite boju kroz pločice

Za trajniju dozu boje, postavljanje pločica je sjajan način za dodavanje boje bez da mijenjate svoje neutralne ormariće. Štoviše, pločice će stvoriti pozadinu za ormariće koji će se još ljepše istaknuti.

Ako ne želite mijenjati pločice, uvijek možete iskoristiti naljepnice. Ne morate ih zalijepiti na baš svaku pločicu, već na nekoliko pomno odabranih. Kad vam boja ili uzorak dosade, samo ih maknite.

Naljepnice za pločice, Amazon, cijena je 10.99 eura

Unesite šareni namještaj

Komad šarenog kuhinjskog namještaja, poput šarenog stola ili stolica, dodat će razigrani element kuhinji. Naravno, ne morate mijenjati stol ni stolice. Stolnjaci i navlake će imati isti efekt uz puno manje posla.

Razmislite o tome što će najbolje funkcionirati u vašem prostoru. Ako nemate definirani kutak za blagovanje unutar kuhinje, dodavanje šarenih barskih stolica oko otoka može jednako dobro funkcionirati.

Zelena blagovaonska stolica, Emmezeta, cijena je 94.90 eura
Stolnjak s dezenom jagoda, Zara Home, cijena je od 34.99 eura 

Odaberite šarenu bijelu tehniku

Štednjaci i hladnjaci su najčešće neutralnih boja, ali ne moraju biti. Ovi funkcionalni dijelovi svake kuhinje dostupni su u vedrim bojama koje odlično izgledaju među neutralnim ormarićima.

Bilo da tražite načine za stiliziranje bijele tehnike koja je već u vašoj kuhinji ili želite uvesti nove komade u postojeći prostor, zaista ne možete pogriješiti s kombiniranjem s neutralnim ormarićima. Dojam će biti bezvremenski.

Smeg hladnjak, Links, cijena na sniženju je 2294.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.