Sljedeći Appleov iPhone bit će jedan od najjeftinijih, evo što možete očekivati

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE iPhone 16 serija stigla je u trgovine diljem svijeta, a mnogi već nagađaju o iPhoneu 17. Međutim do njega je još puna godina, ali jedan drugi telefon iz Appleove tvornice navodno bi trebao ugledati svjetlo dana nešto ranije.

Riječ je o iPhoneu SE 4. Kako navodi 9to5Mac, ovaj uređaj trebao bi biti lansiran sljedećeg proljeća. Naravno, ako ne bude odgoda. Ovo će biti prvo ažuriranje iPhonea SE u tri godine, a vjerojatno i najveća promjena u dizajnu iPhonea SE od njegovog predstavljanja.

Novi dizajn, bolji zaslon

Apple se kod iPhonea SE drži dizajna iPhonea 8 još od izlaska iPhonea SE 2 2020. godine. Taj dizajn uključuje 4.7-inčni LCD zaslon, zaobljene rubove i tipku za početni zaslon. Međutim, navodno će Apple za sljedeći iPhone SE odustati od tog dizajna.

Očekuje se da će imati dizajn sličan iPhoneu 14, s većim 6.1-inčnim OLED zaslonom, ravnim rubovima, Face ID-om i manjim urezom na ekranu. Ipak, još uvijek se očekuje da će imati samo jednu kameru, a ne dvije kao iPhone 14.

Još jedna glasina tvrdi da će sljedeći iPhone SE dobiti i Action Button, koji je prvi put predstavljen na iPhoneu 15 Pro, a sada je dostupan na cijeloj liniji iPhone 16. Ovaj gumb bi zamijenio prekidač za isključivanje zvuka te korisnicima iPhonea SE ponudio novi prilagodljivi gumb.

USB-C

Za razliku od iPhonea 14 i trenutnog iPhonea SE, očekuje se da će Apple s iPhoneom SE 4 prijeći s Lightning konektora na USB-C. To je uglavnom zbog regulative Europske unije, koja zahtijeva da svi uređaji s priključkom za punjenje koriste ujedinjeni konektor, a to je USB-C.

Apple je prvi put prešao na USB-C prošle godine s linijom iPhonea 15, a sljedeći iPhone SE bit će posljednji iPhone koji će izvršiti ovu tranziciju.

Apple Intelligence

Prema izvješćima Marka Gurmana iz Bloomberga, sljedeći iPhone SE trebao bi podržavati Apple Intelligence, vjerojatno s A18 čipom i 8 GB RAM-a. To je pomalo iznenađujuće, ali čini se da Apple želi proširiti Apple Intelligence na što veći broj korisnika, čak i na najpovoljniji iPhone.

Podsjetimo, Apple Intelligence uvodi niz novih značajki, poput alata za pisanje, čišćenja fotografija, Genmoji, sažetaka obavijesti i potpuno nove Siri. Ipak, važno je napomenuti da još nije poznato kada će te značajke biti dostupne u EU.

Cijena iPhonea SE

Prema glasinama, sljedeća generacija iPhonea SE navodno će koštati 499 dolara na američkom tržištu, što je nešto skuplje od prijašnjih. Međutim, to je još uvijek prilično povoljna cijena s obzirom na to da je, prema svim dostupnim informacijama, riječ o vrlo modernom iPhoneu za manje od 500 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.