ANKETA Treba li Dinamo smijeniti Jakirovića?

Foto: Josip Regović/PIXSELL

LOKOMOTIVA je ponovo šokirala Dinamo. Nakon što je na otvaranju proljetnog dijela sezone u zaostaloj utakmici 4. kola Supersport HNL-a slavila 0:3 na Maksimiru, danas je ponovo izbjegla poraz i na Kranjčevićevoj odigrala 2:2 s aktualnim prvakom Hrvatske. Golove za Lokomotivu zabili su Fabijan Krivak i Duje Čop, dok je oba gola za Dinamo zabio Bruno Petković.

Ovo je bila 28. utakmica Sergeja Jakirovića na klupi Dinama u svim službenim natjecanjima. U tih 28 utakmica ostvario je 17 pobjeda, 4 remija i čak 7 poraza. To nam daje ukupan zbroj od 58 osvojenih bodova (računamo i kup natjecanja), što znači da mu je prosjek osvojenih bodova pao ispod dva po utakmici, tj. on iznosi točno 1,96.

Jakirović ima lošiji prosjek osvojenih bodova od Bišćana

Ako gledamo sve trenere Dinama u posljednjih skoro 11 godina (otkada je počela HNL Liga 10) koji su vodili 17 ili više utakmica na klupi (Igor Bišćan ih je imao točno 17), Jakirović ima najgori prosjek osvojenih bodova na klupi Plavih. Od 11 trenera, nešto bolji od Jakirovića su Ante Čačić i Igor Krznar, koji su osvajali 2,04 bodova po utakmici, te Bišćan koji je osvajao 2,06 bodova po utakmici, odnosno pet posto više od Jakirovića.

Dinamo nakon priprema i dovođenja novih igrača i dalje pokazuje iste slabosti kao u prvom dijelu sezone. U ovoj godini je prvo poražen od Lokomotive kod kuće (0:3), potom je teškom mukom pobijedio Istru u Puli (0:1), a u prošlom kolu protiv Gorice izgledao jako dobro (2:0) i činilo se da je kriza stvar prošlosti. Današnji kiks protiv Lokomotive znači da Dinamo zaostaje bod iza Hajduka i tri boda iza Rijeke, koji sutra igraju svoje utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.