As: Mbappe će imati 15 dana za odluku. Inače se Real okreće planu B

Foto: EPA

KYLIANU MBAPPEU (24) ugovor s PSG-om istječe 30. lipnja 2024. godine. Još ga nije produljio, a Real Madrid čeka 1. siječanj, nakon kojega će krenuti u akciju dovođenja francuskog napadača, piše As. Španjolci ističu kako će Real od tada imati pravo pregovarati s Mbappeom i PSG na to neće moći utjecati jer ugovor njegova igrača prilazi kraju.

"Kada Real 1. siječnja nazove Mbappeovu majku i menadžericu Fayzu Lamari, poručit će joj da njezin sin ima 15 dana kako bi odgovorio na ponudu. Neće biti prihvaćena nikakva daljnja premišljanja ni promjene. Mbappe će imati 15 dana, više nego dovoljno, kako bi rekao da želi u Madrid", piše As.

Smatraju kako će najbolji znak da Mbappe želi napustiti Pariz biti ako ne produlji ugovor do kraja 2023. "Ako Mbappe bude odugovlačio i ne odgovori do 15. siječnja, Real će završiti tu priču i okrenuti se planu B, a to je Erling Haaland (23)", tvrdi španjolski medij.

Real je više puta pokušavao dovesti Mbappea

Podsjetimo, Real je više puta pokušavao dovesti Mbappea. Najbliže je bio prošle godine, kada je Francuzu također istjecao ugovor, ali je potpisao novi, jednogodišnji. Većina svjetskih medija bila ga je preselila u Real, kamo ga i sad seli, a onda je PSG izvukao ponudu koju Mbappe nije mogao ili želio odbiti.

Prema pisanju The Timesa, ona je bila sljedeća: Mbappe je dobio 125 milijuna eura za potpis ugovora i trogodišnje produženje uz obećanu isplatu od 250 milijuna eura. U Parizu se nadaju da će ponovno uspjeti u takvom naumu.

Mbappe je ove sezone odigrao 18 utakmica u kojima je zabio jednako toliko pogodaka i tome dodao dvije asistencije. Otkako je 2017. stigao u PSG iz Monaca za 180 milijuna eura, upisao je 278 nastupa, 230 golova i 100 asistencija za pariški sastav.

Haaland je plan B?

Osim Mbappea, Haaland je također bio Realova opcija. Međutim, norveški napadač izabrao je Manchester City nakon Borussije Dortmund. S mančesterskim klubom potpisao je ugovor do 2027. godine. U prvoj sezoni zabio je 52 gola i ostvario devet asistencija u 53 utakmice, što ga je dovelo do drugog mjesta u izboru za Zlatnu loptu iza osvajača Lionela Messija.

Otkako je Haaland došao u City, brojni mediji pisali su o navodnim klauzulama u njegovu ugovoru prema kojima na neki način može otići i potpisati za, primjerice, Real. Njegova agentica Rafaela Pimenta poručila je kako samo City, Erling, njegov otac i ona znaju što piše u ugovoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.