LIGE PETICE

AS: Mourinho je odabrao novi klub, već je dogovorio i pomoćnika

Foto: EPA

JOSE MOURINHO odabrao je Real Madrid kao klub u kojem će se vratiti trenerskom poslu, a njegov pomoćnik trebao bi postati Xabi Alonso, piše danas AS.

Portugalac je bez posla od prosinca prošle godine, kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu, a sada se, ako su navodi AS-a točni, vraća trenerskom poslu nakon što je neko vrijeme radio kao stručni komentator na televiziji.

Zinedinea Zidanea Florentino Perez već je prekrižio, a poraz od Mallorce prošlog vikenda bio je samo potvrda te odluke. El Chiringuito je odmah objavio da je pokrenut plan za dovođenje Josea Mourinha, a sada i AS donosi istu vijest.

U prvom mandatu je bio uspješan

Osim Mourinha, u Madrid bi trebao stići i Xabi Alonso, kojeg je Portugalac trenirao dok je bio u Madridu. Alonso sada radi kao trener Real Sociedada, ali navodno je spreman ostaviti taj posao kako bi radio s Mourinhom.

Mourinhu bi to bio drugi mandat u Madridu. Pod njegovim vodstvom Real je igrao tri polufinala Lige prvaka i ispadao redom od  Barcelone, Bayerna i Borussije. Osim toga, 2011. je Real sa šest pobjeda u skupini Lige prvaka postao tek peta momčad u povijesti Lige prvaka kojoj je to pošlo za rukom, a to je ujedno bila i 15. pobjeda u nizu, kojom su izjednačili 50 godina star rekord.

Iste te sezone Mourinho i Real srušili još mnoge rekorde. Postali su ekipa s najviše pobjeda u jednoj sezoni La Lige (32), s najviše pobjeda u gostima (16), s najviše bodova osvojenih u nekoj od liga Petica (100), postavili su rekord po broju zabijenih pogodaka (121) i najvećoj gol-razlici (89). Sada se bliži njegov povratak u Madrid. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.