Zagreb u Nantes putuje bez oba lijeva krila, momčadi se pridružio junior

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAKON dvije uzastopne domaće utakmice s Pick Szegedom i Barcelonom, rukometaši Zagreba svoju europsku priču u Ligi prvaka nastavljaju u srijedu, 23. listopada gostovanjem kod francuskog doprvaka Nantesa. Hrvatski prvak nakon pet kola ima dva boda i nalazi se na sedmom mjestu, dok je Nantes drugi sa šest bodova. Vodi Barca s 10 bodova.

Zagreb ostao bez Dibirova. Nikolić: Teško ga je nadomjestiti

"Nantes je jedna odlična ekipa koja trenutno drži drugu poziciju u francuskom prvenstvu, ali i drugu poziciju u našoj skupini Lige prvaka što govori i o tome da su sjajno ušli u sezonu. Čvrsti su u obrani, brzi u tranziciji i napadu i uz sjajan rezultat igraju i dopadljiv rukomet. Što se nas, pak, tiče imamo stalno nekih problema sa sitnim i manje sitnim ozljedama", rekao je trener Zagreba Andrija Nikolić.

Strateg hrvatskog prvaka je dodao kako uz ranije ozlijeđene Adina Faljića, Paola Kraljevića i Davora Ćavara, neće biti niti Timura Dibirova. Jedino lijevo krilo u sastavu tako će biti 19-godišnji Jakov Celegin.

"Sada smo ostali i bez Timura Dibirova kojega je jako teško nadomjestiti. Ipak, vjerujem da ćemo kao kolektiv pronaći neko rješenje i da će igrači koji će uskočiti uspješno odraditi svoje role. Nantes jest favorit, ali mi svakako ne idemo tamo s bijelom zastavom", dodao je Nikolić.

Klarica: Želimo se vratiti s bodom ili dva

Francuski sastav je u prvih pet kola upisao tri pobjede (Kielce, Kolstad, Magdeburg) i dva poraza (Aalborg, Pick Szeged).

"Čeka nas gostovanje kod jedne vrhunske ekipe koja je odlično otvorila ovogodišnju Ligu prvaka. Osvojili su šest bodova, igraju jako dobro i s razlogom imaju vrlo visoke ambicije. Odlični su kao ekipa, ali ako nekoga treba izdvojiti onda je to njihov srednji vanjski Aymeric Minne preko kojega kreće većina njihovih akcija i koji je podjednako opasan kao razigravač i kao strijelac, a pritom čovjek igra i u fazi obrane", dodao je Luka Lovre Klarica.

"Ono što je fascinantno kod njega jest to što i nakon 60 minuta igranja u oba pravca djeluje kao da se nije niti umorio. Želimo se dignuti i želimo se vratiti s bodom ili dva iz Nantesa. Čast njima, ali nakon što smo ih dobro analizirali mišljenja sam da im se možemo suprotstaviti", naglasio je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.