Dinamo ili Hajduk? Evo što je Niko Kranjčar odgovorio

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

BIVŠI hrvatski veznjak Niko Kranjčar (39) gostovao je na radiju Bravo!, čija mu je voditeljica postavljala pitanja i davala da bira između dvije opcije. Među ostalim, postavljeno mu je pitanje Dinamo ili Hajduk, na što je odgovorio: "Dinamo." Podsjetimo, Kranjčar je rođeni Zagrepčanin koji je prošao sve mlađe uzraste Dinama te je kao kapetan nastupao za njegovu prvu momčad.

Međutim, 2005. godine iznenađujuće je otišao iz Dinama nakon odluke tadašnjeg dopredsjednika kluba, a današnjeg bjegunca od pravosuđa Zdravka Mamića da smanji plaće igračima. Kranjčar je navodno imao brojne ponude iz Europe, no na kraju je završio u Dinamovom najvećem rivalu - Hajduku.

U splitskom klubu bio je do ljeta 2006. godine, kada ga je Portsmouth kupio za 4.5 milijuna eura. Kranjčar je u nastavku karijere igrao za Tottenham, kijevski Dinamo, Queens Park Rangers, New York Cosmos i Glasgow Rangers. Karijeru je završio 2018. godine, s 81 nastupom i 15 pogodaka za reprezentaciju Hrvatske. S Hajdukom je osvojio dva, a s Dinamom pet trofeja.

Joe Šimunić, Old Trafford, zobena kaša...

Kranjčar je za Bravo! otkrio i da mu je bivši hrvatski branič Joe Šimunić najbolji prijatelj iz nogometa, a najdraži stadion Old Trafford. Najdraža uspomena iz karijere mu je, kaže, svaka utakmica za reprezentaciju Hrvatske, prije utakmice je jeo zobenu kašu, a glazbe koju je slušao uoči susreta nije se mogao sjetiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.