Evo kako bi Gattusov Hajduk mogao izgledati s Rakitićem i Džekom

Foto: EPA

HAJDUK je počeo ozbiljno raditi na slaganju momčadi za nadolazeću sezonu. Prvi veliki potez Nikole Kalinića bio je dovođenje legendarnog Talijana Gennara Gattusa (46) na mjesto trenera, a Hajdukov novi sportski direktor tu, čini se, ne namjerava stati s velikim imenima.

Kalinić razgovarao s Džekom i Rakitićem

Ranije danas doznali smo da je kontaktirao Edina Džeku (38), napadača Fenerbahčea i legendu bosanskohercegovačkog nogometa koja posljednjih godina ne krije svoju naklonost Hajduku. Kalinić i Džeko kratko su bili i suigrači u Romi te su u dobrim odnosima.

Nedugo nakon toga potvrđeno nam je da je Kalinić razgovarao i s Ivanom Rakitićem (36) te da se raspituje može li se ikako izvući iz Saudijske Arabije. Ondje u Al Shababu ima plaću od 15 milijuna eura po sezoni, a ugovor mu traje do ljeta 2025. godine. 

Rakitić, baš kao i Džeko, nije imun na kombinacije oko dolaska u Hrvatsku: "Ako me budu zvali, onda ću sjesti s kumom, ispeći dobar roštilj i razgovarati o tome. Porazgovarat ćemo i vidjeti što i kako", rekao je legendarni hrvatski veznjak za Tportal.

Evo kako bi izgledao sastav Hajduka ako dođu Džeko i Rakitić

Pitanje Hajdukovog kadra za nadolazeću sezonu još je daleko od riješenog, no realiziraju li se spektakularni transferi Rakitića i Džeke, Gattuso bi na raspolaganju mogao imati sastav pun velikih zvijezda.

Džeko bi zauzeo mjesto u vrhu napada, dok bi iza njega bio Marko Livaja. Kalinić je i najavio da će tražiti napadača kako bi Livaja mogao biti na mjestu desetke. Najveće nepoznanice zasad su krilne pozicije, s obzirom na to da još nije objavljeno je li Ivan Perišić odlučio ostati u Hajduku, kao i kakva je situacija s Josipom Brekalom nakon što mu je istekla posudba.

Pod pretpostavkom da će Rokas Pukštas ovog ljeta napustiti Hajduk, dva centralna veznjaka bila bi Rakitić i Filip Krovinović, dok bi obrana bila poprilično slična onoj iz netom završene sezone, uz dodatak da se nakon teške ozljede vraća Dario Melnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.