Gattuso: Ova četiri boda su ništa. Pomalo sam i iznenađen situacijom

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HAJDUK je u desetom kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Slaven Belupo 2:0. Momčad Gennara Gattusa do tri boda došla je golovima na kraju prvog dijela. Tomislav Božić zabio je autogol, a u strijelce se upisao i Stipe Biuk. Ovom pobjedom Hajduk se odvojio na vrhu prvenstvene ljestvice s 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. Evo kako je Gattuso vidio utakmicu.

"Prvih dvadeset minuta je za detaljniju analizu, pritisnuli su nas visoko. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Rekao sam da neće biti lako, Slaven Belupo je dobra momčad koja zna što želi", rekao je u uvodu pa počeo odgovarati na pitanja novinara.

Hajduk je ove sezone već nekoliko puta pokazao karakter u trenucima kad mu ne ide najbolje. Koliko je u tim teškim trenucima lakše voditi momčad kad je igrač poput Ivana Rakitića na terenu i koliko vam je Ivan olakšao stvaranje takvog garda? 

Već prije dva tjedna sam rekao da je Ivan za mene dar Božji. I to ne samo na terenu već i van njega. On je šampion u svakom smislu, moja želja je da ostane što duže aktivan kao igrač. Malo je igrača na svijetu poput njega. Jako je inteligentan i puno mi pomaže, pravi je lider. Kad me mladi igrači pitaju kako se trebaju ponašati, onda im kažem da trebaju biti kao Ivan. O njemu sve govori njegova karijera. 

Stipe Biuk odigrao je jako dobru utakmicu. Nakon asistencije u prošlom kolu danas se upisao među strijelce. Publika ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom kad je izlazio iz igre, a koliko ste vi zadovoljni njegovim izvedbama? 

Stipe je odličan igrač, otišao je prije nekoliko godina iz kluba za dobar novac. Vani se nije naigrao te je iskazao veliku želju za povratkom. Jako se radujem što se vratio, a od njega očekujem još više. Ima tehniku i brzinu te je tip igrača koji ja volim. Mora se još više truditi na treningu i to je igrač koji zasigurno može zabiti i više od 8 golova po sezoni. On može biti jedan od protagonista ove momčadi. 

Rivali su kiksali, sad imate četiri boda prednosti. Navijači su euforični, što za vas predstavlja ta situacija? 

Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada. Ne možemo se opustiti, već moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovakav Hajduk gledate zbog truda koji igrači ulažu na svakom treningu. Prošla godina nam je pouka, tek na kraju sezone možemo pričati. 

Za kraj, volio bih zahvaliti našim navijačima. Tisuću ih je došlo iz Splita, nešto manje iz okolnih gradova. Hvala im puno, ova pobjeda je za njih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.