Hajduk je do sada prodao tri puta više pretplata od Dinama

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

DO nove sezone SuperSport HNL-a ostala su još tri tjedna. Klubovi su trenutno u jeku ljetnih priprema i ekipe i treneri zauzeti su brušenjem forme, a čelni ljudi klubova bave se ljetnim prijelaznim rokom i slaganjem igračkog kadra za novi natjecateljski ciklus.

Za novu sezonu spremaju se i marketinški sektori kluba, neki su predstavili nove dresove, a trenutno su u prodaji i godišnje ulaznice. Očekivano, najviše pažnje navijača i status tražene robe na tržištu imaju one dva najpraćenija kluba u domaćem prvenstvu, Hajduka i Dinama. 

U slučaju oba kluba, do kraja ovog tjedna, odnosno do 15. srpnja, pravo na kupovinu godišnjih ulaznica imaju samo vlasnici prošlosezonskih, odnosno oni koji su bili pretplatnici na Maksimiru i na Poljudu u prošloj sezoni imaju pravo prvenstva pri kupovini pretplata za sezonu 2024/25. 

Hajduk ponovo nedostižan

Za usporedbu, Dinamove pretplate za navijačku tribinu stoje 170 eura u usporedbi s Hajdukovih 132, dok su pretplate za najskuplju tribinu Maksimira 360 eura, gotovo 100 eura skuplje od pretplate za najskuplju tribinu Poljuda. Razlog je svakako i taj što Dinamove pretplate uključuju sve europske utakmice do eventualne nokaut-faze, dok Hajdukove uključuju samo 2. i 3. pretkolo Konferencijske lige.

Temu usporedbe isplativosti pretplata kod vodećih klubova domaćeg prvenstva već smo obradili, a prema bazičnim podacima o do sada prodanim godišnjim ulaznicama jasno je da po navijačkim parametrima pred konkurencijom daleko odmiče Hajduk.

Splitski klub prodao je već preko 10 tisuća pretplata za novu sezonu, dok je kod Dinama ta brojka više nego tri puta manja, oko tri tisuće prodanih pretplata za sjevernu i zapadnu tribinu Maksimira. U prošloj sezoni Hajduk je imao u prosjeku daleko najviše navijača na utakmicama SHNL-a. Poljud su prosječno pohodila 21.232 gledatelja, a Maksimir 9013.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.