Nestvarna utakmica Hezonje za Hrvatsku. Samo je Dražen ostao ispred njega

Foto: Nel Pavletic/Pixsell

HRVATSKA košarkaška reprezentacija je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči nastupa na kvalifikacijskom turniru za nastup na Olimpijskim igrama pobijedila Brazil 91:81 u Opatiji. Prvo ime susreta bio je Mario Hezonja koji je utrpao čak 39 poena, a tom učinku je dodao i šest skokova.

Uz Hezonju odličnu utakmicu odigrao je kapetan Dario Šarić s 20 poena, 9 skokova i 6 asistencija. Treba izdvojiti i učinke Ivice Zupca koji je imao po devet poena i skokova te Jaleena Smitha koji je uz 8 poena imao 5 asistencija i 4 skoka. U reprezentaciji Brazila, koju s klupe vodi bivši izbornik Hrvatske Aleksandar Petrović, Caboclo je postigao 16 poena, Neto 13, Marcelinho 11, a Meindl i Gui Santos po 10 poena.

Bio je to drugi i posljednji pripremni susret Hrvatske uoči turnira za nastup na Igrama, a u prvom su pobijedili Poljsku. Reprezentacija sutra putuje u Atenu, a tamo ju očekuje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će još sudjelovati reprezentacije Slovenije, Novog Zelanda, Grčke, Dominikanske Republike i Egipta. Samo najbolja reprezentacija izborit će plasman u Pariz.

Samo Dražen ispred Hezonje

Hezonjin učinak od 39 poena je drugi najbolji u povijesti reprezentacije. Više od njega zabio je samo Dražen Petrović koji je Estoniji u Wroclawu zabio 49 poena. Bilo je to na kvalifikacijskom turniru netom prije njegove pogibije. Treba napomenuti da je Dražen zabio i 39 poena u prijateljskoj utakmici protiv Rusije, pa Hezonja dijeli drugo mjesto.

Nakon velike pobjede Hezonja se obratio medijima. "Čast mi je što sam na drugom mjestu, odmah iza Dražena. Mislim da izgledamo dobro. Malo se još uvijek tražimo, ali od prošle godine imamo odličan temelj. Sad nas očekuju najbolje ekipe u Europi i moramo dalje nastaviti ovako", kratko je poručio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.