Hrvat na čelu afričke države u ratu sa Savezom. Igrači prijete bojkotom?

Foto: EPA

ZDRAVKO LOGARUŠIĆ (59) iskusni je trener iz Slavonskog Broda koji je čitavu svoju karijeru proveo u Africi uz par izleta u klubove Saudijske Arabije. Vodio je klubove u Gani, Keniji i Angoli te bio izbornik Sudana i Zimbabvea, a trenutačno je na poziciji izbornika Esvatinija.

Esvatini, poznat i kao nekadašnji Swaziland, mala je država od oko milijun stanovnika na jugu Afrike, između JAR-a i Mozambika. Nakon samo mjesec dana na funkciji, Logarušić je navodno već na izlaznim vratima. Kako piše tamošnji Eswatini Financial Times, došao je u sukob sa Savezom nakon poraza od Mozambika rezultatom 3:0. 

"Bilo je jako loše, odmah nakon utakmice je prijetio ostavkom. Bio je ljut jer mu je rečeno da reprezentacija već dugo vremena nije poražena s takvom razlikom", tvrdi jedan od izvora iz reprezentacije. Prema drugom izvoru, Logarušić je ljut jer se kritizira način njegove komunikacije s igračima, koji su navodno spremni na bojkot.

Problem s opremom

Logarušić se navodno posvađao sa Savezom zbog nesporazuma oko nabavke opreme, što je čest problem u državama u kojima se nogomet još uvijek razvija. 

Kako tvrde tamošnji mediji, Logarušić je navikao na spori razvoj afričkog nogometa, ali čini se da i on s vremena na vrijeme bira krive riječi, najviše prema samim igračima. Želio je izmjeriti brzinu i pretrčane kilometre svojih igrača, ali adekvatne opreme za takve izračune nije bilo, iako je prema njegovim saznanjima Savez to nabavio.

Logarušić je ipak i dalje na funkciji te se vratio u Esvatini kako bi ekipu pripremao za nadolazeće kvalifikacije za Afrički kup nacija koji se 2025. održava u Maroku. Esvatini očekuju utakmice protiv Zimbabvea i Madagaskara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.