Španjolca iznenadilo kako Hajduk putuje na utakmice. Rakitić: Smijemo se, bude super

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

NOGOMETAŠ Hajduka Ivan Rakitić (36) izuzetno je cijenjen u Španjolskoj gdje je odigrao preko 600 utakmica u dresovima Seville i Barcelone. Španjolski novinar Gerard Romero tako ga je pozvao u svoj podcast, gdje je dobrim dijelom govorio o razdoblju u Kataloniji, no dotaknuo se i Hajduka.

Rakitić: Nisam očekivao onakav doček

"Nikada nisam igrao u Hrvatskoj, nisam pripadao nigdje, ni jugu, ni sjeveru. Imao sam puno više prijatelja ovdje u Splitu, pa je odluka pala, u Hrvatskoj jedino mogu igrati u Hajduku. Ali onakav doček nisam očekivao", objasnio je zašto je došao u Hajduk te otkrio da se osjeća bolje nego na startu sezone:

"Dođe 70. ili 80. minuta utakmice, a ja ne osjećam nikakve probleme, to mi je jako drago. Nije tako bilo na samom početku sezone. Prvi smo na tablici, imamo sjajnog trenera, sve je super. Kakav je Gattuso? On je vrlo, vrlo zanimljiv lik. Ali prije svega profesionalac i čovjek."

Novinara iznenadilo kako Hajduk putuje na utakmice

Otkrio je i da ga je Gattuso pomalo i iznenadio: "Je, načinom na koji vidi nogomet. Bili smo jednom u teretani pa mi je prišao i pitao me: 'Sjećaš se kako je moja Valencia igrala dobro? Moja Valencia je bila sjajna.' Ima jasnu ideju što želi od igrača. Puno radimo. Primjerice, u utorak smo počeli trenirati, pripremati se za nedjelju. Svaki dan i radimo videoanalizu. Imamo zanimljiv stožer i oni rade jako puno."

Romera je iznenadilo kako igrači Hajduka putuju na utakmice. "Često putujemo busom, kada nema direktne avionske veze. Istina je da jako puno vremena provodim u autobusu. Nekad je put do nekih gostovanja i sedam sati pa sedam sati natrag. To je sedam sati ako je put normalan. Ako je prometno, ni ne pitajte. Ali puno se smijemo na putu, kartamo, sve bude super", rekao mu je Rakitić.

Španjolskog novinara je zanimalo i kako mladi igrači gledaju na Rakitića. "Postoje neki u klubu kojima mogu biti otac, imaju 16, 17 godina. Puno me respektiraju, ali ne želim da to bude zbog imena, nego onoga što radim, kako radim", odgovorio je Hajdukov veznjak.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.