ESPN o Modrićevoj asistenciji: Nestvarno

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ upisao je asistenciju u utakmici Celte Vigo i Real Madrida (1:2) u desetom kolu španjolskog prvenstva. Hrvatski veznjak ušao je u igru u 63. minuti umjesto Federica Valverdea, a tri minute kasnije asistirao je Viniciusu Junioru za drugi, pobjednički gol gostiju. Brazilac je utrčao u prazan prostor, a kapetan Reala mu pravovremeno dodao i tako stvorio čistu situaciju za pogodak.

Američki medij ESPN objavio je snimku Modrićeve asistencije na X-u te napisao: "Nestvarna asistencija Luke Modrića za Vinija! Samo nekoliko minuta nakon što je ušao i postao najstariji igrač koji je ikad nastupio za Real Madrid."

Kao što ESPN navodi, Modrić je nastupom protiv Celte Vigo postao najstariji igrač u povijesti koji je nastupio za madridski klub. Nastupio je u dobi od 39 godina i 41 dana. Rekord je dosad držao mađarski napadač Ferenc Puškaš, koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

Modrićev ugovor s Realom traje do kraja sezone. Otkako je 2012. došao u klub, osvojio je sve što je mogao i pritom odigrao 547 utakmica za Kraljevski klub. Postigao je 39 i asistirao za 89 golova, a dodavanje za Viniciusa bila mu je treća asistencija ove sezone.

Real se izjednačio s Barcelonom, koja ima utakmicu manje

Inače, vodeći pogodak Reala protiv Celte postigao je Kylian Mbappe. Francuz je poentirao udarcem s 18 metara nakon kojeg je lopta ušla uz stativu domaćeg gola. Celta je izjednačila u 51. minuti preko Šveđanina Williota Swedberga, ali je ipak doživjela peti ovosezonski poraz i sada je na desetome mjestu La Lige s 13 bodova. Real je drugi s 24 boda, koliko ima i Barcelona s utakmicom manje.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.