Rakitić o odlasku Xavija iz Barcelone: Bilo je bolno, ali takav je nogomet

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Hajduka Ivan Rakitić (36) izuzetno je cijenjen u Španjolskoj gdje je odigrao preko 600 utakmica u dresovima Seville i Barcelone. U razgovoru sa španjolskim novinarom Gerardom Romerom govorio je o razdoblju u Kataloniji gdje je kao važan igrač Barce proveo šest godina, osvojio četiri titule i jednu Ligu prvaka.

Osvrnuo se na dijeljenje svlačionice s legendarnim Xavijem i rekao kako mu je teško palo kada je bivši veznjak Barcelone prošlog ljeta otišao s mjesta trenera kluba: "Bilo je to bolno za mene, jer Xavi mi je blizak prijatelj. Volio bih da je imao više uspjeha u Barceloni, ali takav je nogomet. Ono što je sada važno jest da klub ide prema naprijed."

S Xavijem je osvojio Ligu prvaka

Rakitić je zajedno s Xavijem osvojio Ligu prvaka 2015. godine nakon čega je Xavi napustio Barcelonu i otišao u Katar. U posljednjoj sezoni Rakitić je bio član udarne postave u veznom redu uz Andresa Iniestu i Sergija Busquetsa, dok je Xavi uglavnom ulazio s klupe.

Romero ga je pitao i mladim zvijezdama kluba Lamineu Yamalu i Alejandru Baldeu: "Oni su sjajni igrači i veliki dar za klub. Imaju ogroman talent, ali i odgovornost unatoč svojoj mladosti. Moramo im dati vremena kako bi uživali u svoju i naučili još više. Ne treba na njih stavljati prevelik pritisak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.