Marca o Modriću: Briljantan, nepobjediv, vječan, nezamjenjiv, bogomdan...

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ nastupom u pobjedi 2:1 kod Celte postao je najstariji nogometaš u povijesti Reala. Time što je ušao u igru pola sata prije kraja utakmice u Vigu srušio je dosadašnjeg rekordera Ferenca Puškaša. Legendarni Mađar je 21. studenog 1965. imao 39 godina i 36 dana kada je zaigrao za Real protiv Betisa u Kupu kralja, a Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije tako što je za Real zaigrao s 39 godina i 40 dana. U 547. nastupu, 12 godina nakon što je došao u klub, Modrić je usput postao i najstariji asistent u povijesti Reala nakon što je krasno namjestio pobjednički gol Viniciusu te je tako po 250. put slavio pobjedu u La Ligi. 

"Modrić slavi nepobjedivi rekord briljantnom asistencijom Viniciusu"

Marca, najčitaniji španjolski i jedan od najčitanijih europskih sportskih medija, Modriću je posvetila nekoliko tekstova i naslova u kojima sipa komplimente na račun genijalnog Hrvata. "Modrić slavi nepobjedivi rekord briljantnom asistencijom Viniciusu", jedan je od njih. U tekstu piše: "Modrić je srušio Puškaša i još će debelo nadmašiti svoj rekord tako što će igrati gotovo do 40. godine, a možda i dalje.

No Modrić nije kod Celte ušao samo kako bi postao rekorder, nego kako bi odlučio utakmicu. Celta je izjednačila i Ancelotti je tražio rješenje. Kao i uvijek, to je bio Hrvat. Modrić najbolje igra nogomet u Realu i to se vidjelo čim je ušao i počeo kružiti s loptom. Gol za pobjedu došao je iz njegovih kopački. Modrić je i protiv Celte po tko zna koji put dokazao da je ključni igrač Reala. Nakon 35. godine je odigrao čak 204 utakmice za klub. Naravno, i ovo je rekord. Jedan u nizu onih koje je postavio. Jedinstven igrač, koji je odlučan dokazati kako se ne treba gledati brojka u osobnoj, nego igra na terenu. Njegove predstave u 40. godini života su sjajne."

"Modrić treba biti vječan"

Tekst u kojem se opisno i brojčano ocjenjuju igrači Reala, Marca je naslovila "Modrić treba biti vječan", dok u testu piše: "Modrić je dao povijesnu partiju. Ulaskom u igru postao je najstariji igrač Reala ikad i odmah bio igrač odluke. Hrvat je učinio da se lopta počne kretati, on je odmah nakon što je stupio na teren nevjerojatnom loptom za Vinija stvorio pobjednički gol."

Marci je Realova hrvatska ikona i u naslovu izvještaja s utakmice: "Modrić je izvukao Real iz tunela". Dalje ga hvali: "Hrvat je postao najstariji koji je nosio Realov dres i usput ga spasio od kiksa. Hrvat je vječan. Njegova mudrost omogućila mu je da nađe slabost u inače sjajnoj Celti, koja je bila bolja od Reala. Ancelotti je morao uvesti Modrića jer Real nije imao završni pas. Ulaskom Hrvata to se odmah promijenilo jer on je našao Vinija za gol."

"Hrvat je nezamjenjiv i s 39 godina i 41 danom"

Modrić je heroj i Marcine "kontrakronike", njenog specifičnog komentara utakmice: "Ancelotti je izmislio sustav i u njemu dao ulogu Tchouameniju, koju ni on sam nije mogao razumjeti. Na kraju se morao vratiti svojem najstarijem rješenju - Luki Modriću. On mu je donio pobjedu briljantnom asistencijom Viniju." Modrić je izdvojen i proglašen "zvijezdom utakmice": "Hrvat je nezamjenjiv i s 39 godina i 41 danom. Dokazao je to time što je donio pobjedu odmah po ulasku u igru.

Hvala Bogu da su mu produljili ugovor! Zato što Real ove sezone igra nogomet samo onoliko kolika ga može proizvesti Modrić. Večeras je postao najstariji igrač u povijesti Reala, iako izgleda kao klinac. Luka prema trajanju svojeg ugovora ne bi u Realu trebao dočekati 40. Ali, time kako igra, zaslužuje novi ugovor, a Real ga treba."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.