Modrić otkrio da je genijalna asistencija dogovor njega i Viniciusa

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ nastupom u pobjedi 2:1 kod Celte postao je najstariji nogometaš u povijesti Reala. Time što je ušao u igru pola sata prije kraja utakmice u Vigu srušio je dosadašnjeg rekordera Ferenca Puškaša. Legendarni Mađar je 21. studenog 1965. imao 39 godina i 36 dana kada je zaigrao za Real protiv Betisa u Kupu kralja.

Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije tako što je za Real zaigrao s 39 godina i 40 dana. U 547. nastupu, 12 godina nakon što je došao u klub, Modrić je usput postao i najstariji asistent u povijesti Reala nakon što je krasno namjestio pobjednički gol Viniciusu te je tako po 250. put slavio pobjedu u La Ligi. 

Modrić je samom sebi ukrao show. Daleko više se priča o njegovoj asistenciji, nego o čudesnom rekordu

Nakon utakmice najviše se priča o Modriću i njegovoj asistenciji. Modrić je tako samom sebi ukrao show jer umjesto da glavna tema bude to što je postao najstariji igrač u povijesti Reala, navijači tog kluba i španjolski mediji natječu se u hvalospjevima njemu zato što je velemajstorski namjestio gol za važnu pobjedu. Pri tome je važan kontekst.

Modrić je to izveo samo tri minute po ulasku u igru i u trenucima dok je Celta dominirala, a Real nije mogao povezati igru. I onda je Modrić ušao, uzeo loptu te je s preko 30 metara od gola poslao u for Viniciusu. To je uspio tako da je pasom izbacio iz igre cijelu obranu Celte, a suigrača ovakvom loptom ostavio samog pred golmanom. Pogledajte akciju OVDJE

Nakon utakmice je otkrio da je ova akcija nastala kao plod dogovora njega i Viniciusa. Točnije, toga što Brazilac sluša njegove naputke: "Uvijek moraš utrčavati u prostor. Stalno to ponavljam Viniju. On je brz i, ako pretrči čuvara, lakše ga je naći ovakvom loptom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.