Jakirović: U derbiju moramo biti bolji nego danas. I uzeti sva tri boda

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je u 18. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Rudeš na Maksimiru 1:0 i približio se Hajduku na sedam bodova zaostatka uz dvije utakmice manje. Jedini gol na utakmici zabio je Sandro Kulenović u 76. minuti i to nakon što je ušao u igru devet minuta ranije. Utakmicu je na konferenciji za medije komentirao trener Dinama Sergej Jakirović.

"Prvo poluvrijeme smo bili jako slabi, falilo nam je agresije i intenziteta, nismo radili ono što smo trebali. Bili smo u drugoj brzini, to ne mogu objasniti, Rudešani su nas par puta ugrozili. Imali smo žustar razgovor u svlačionici, uspjeli smo kasnije probiti njihov blok, kasnije smo imali još neke situacije da ranije riješimo utakmicu. Uzeli smo tri boda, sve drugo je za zaborav 

Imali smo normalnu pripremu, znam kako je teško kad netko unaprijed upiše tri boda. Napravili smo sve u analizi, stavili na teren najbolje što imamo u ovom trenutku, ali nismo bili dobro. Je li to psihološki problem? Ne znam, ali nema podcjenjivanja. Znamo u kakvoj smo situaciji, u sljedeće dvije utakmice moramo biti bolji", rekao je Jakirović u uvodu presice.

Kulenović je zabio prvijenac

"Sandru čestitam na tom prvijencu, dugo mu je trebalo da zabije, a imao je još jednu veliku priliku. Radi jako dobro na treninzima, stavljamo ga u igru, nadam se da će sada dobiti još više samopouzdanja za dalje.

Nevistić? Bio je odličan. Jako mi je drago zbog njega, zadnjih 20 dana radi odlično, super izgleda na treninzima. Zagorac je jučer trenirao, osjeća manju bol, od ponedjeljak ulazi u trening", rekao je trener Dinama.

Hajduk je kiksao

"Više se baziram na svoju momčad, ali naravno da pogledam i druge utakmice. Znao sam da im neće biti lagano, Lokomotiva je dobra, mlada i potentna momčad. Svaka utakmica u HNL-u je teška. Derbi? To može biti ključ u borbi za naslov, mi moramo biti bolji nego danas. Derbi je derbi, tu se ne stanje na ljestvici. Ovo nam je treći derbi u sezoni i moramo konačno uzeti tri boda."

Žustar razgovor s igračima

"Pristup je morao biti bolji, mi smo na momente igrali kao da vodimo 3-0. Puno toga nije bilo dobro, znao sam da nešto moramo mijenjati. Razmišljao sam koliko zamjena napraviti na poluvremenu, na kraju sam se odlučio samo za jednu, a mogao sam za puno više."

Kaneko?

"Vjerujem da on može biti još bolji. Kad bude razumio više hrvatskih riječi, bit će sigurno bolji. I kad se još bolje adaptira, pa prođe i jedne pripreme s nama. Ma i on je u prvom poluvremenu mogao biti bolji, iako je u tom periodu sve opasno dolazilo samo s njegove strane."

Slijedi utakmica protiv Ballkanija

"Ma kakvi, nema šanse. Znamo kako smo se proveli u Prištini, jako nam je teško pao taj poraz. Ma više način na koji smo tamo izgubili, pa imamo dužnost prema navijačima biti bolji svih 90 minuta, biti maksimalni kako bi postigli svoj cilj i prezimili u Europi" zaključio je Jakirović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.