Je li Osijek ovako otkrio dolazak jednog od najboljih golmana SHNL-a?

Foto: Bijelo-plava birtija

OSIJEK je jučer realizirao čak četiri ulazna transfera. U Slavoniju je iz nizozemskog AZ Alkmaara stigao 22-godišnji krilni napadač Ricuenio Kewal. Dešnjak je koji igra na desnom krilu, a prema Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura. Ranije danas Osijek je objavio da je doveo Luku Jelenića iz Varaždina, Marka Soldu iz Dinama i Pedra Limu iz Palmeirasa. 

Boto dovodi nove igrače kao na traci

Kewal je postao prvi Nizozemac u povijesti Osijeka. U AZ-u nije dobio prvu ekipu, ali ima seniorsko iskustvo iz druge ekipe koja se natječe u drugoligaškom društvu. Tamo je prošle sezone zabio šest golova i dodao sedam asistencija. Ovog ljeta istekao mu je ugovor i u Osijek je stigao kao slobodan igrač.

Jose Boto, sportski direktor iz Portugala, ranije je doveo Branimira Kalaicu (25), donedavnog stopera Lokomotive. Boto jako dobro zna Kalaicu iz vremena dok su obojica bila u Benfici. Portugalac je bio šef skauta slavnog kluba, a Kalaica igrač mlade i rezervne momčadi. Kalaica je poniknuo u Dinamu, iz kojeg je kao 18-godišnjak otišao u Benficu. Tamo je proveo šest godina, a posljednjih godinu i pol igrao je za Lokomotivu.

Boto temeljito jača obranu Osijeka: u taj dio momčadi doveo je još Jelenića (23), standardnog stopera Varaždina, i Soldu (20) iz Dinama. Potonji je zadnju sezonu zapaženo igrao na posudbi u Gorici, a u Osijek dolazi uz odštetu od 400 tisuća eura i 10 posto od idućeg transfera.

Navijači oduševljeni otkrićem da dolazi jedan od najboljih golmana u Hrvatskoj

Tu nije kraj snaženju Osijekove obrane. Boto je dogovorio i dolazak na posudbu Nikole Čavline (21). Jedan od najboljih golmana SHNL-a se iz Lokomotive vraća u Dinamo za 700 tisuća eura, ali odmah ide na posudbu u Osijek. 

Navijači Osijeka su na stranici Bijelo-plava birtija napisali kako dio snimke iz ureda kluba otkriva da je Čavlina već Osijekov. Točnije, da je njegovo ime na popisu igrača koji idu na pripreme u Austriju. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.