Jeličić: Čim pričamo da je to što Rakitić radi posebno, to nije dobro

Foto: Saša Miljević, Emica Elvedji/PIXSELL

IVAN RAKITIĆ (36) pred kraj impresivne karijere došao je igrati u SHNL. Veznjak Hajduka oduševljava najviše ponašanjem i odnosom, kako prema suigračima tako i prema suparnicima i sucima. Iako je osvojio sve kao zvijezda velikana, kod Rakitića nema ni trunke zvjezdanog stava ili bahatosti otkako je došao u Hrvatsku. Upravo suprotno, samo poštovanje i uvažavanje. Zbog toga su ga nahvalili Joško Jeličić i Hrvoje Vejić, komentatori emisije Studio HNL na MAXSportu.

Jeličić je rekao: "Rakitić je najomiljeniji lik svlačionice. Mlađi igrači imaju prilike živjeti, igrati i trenirati s takvom veličinom, koja je istovremeno obiteljski, drag momak. Raketa je personifikacija dobre osobe u svakom smislu. Vidi se po govoru tijela koliko je korektan prema suparnicima, sucima. To je jedan nivo ponašanja, kako pristupa poslu, kako se odnosi prema njemu. Čim mi pričamo o ovome da je posebno, onda to nije dobro, a on je poseban u ova današnja vremena."

Vejić je otkrio zanimljivu anegdotu od prije 10 godina: "Rakitić i ja nismo prijatelji. Znali smo se iz reprezentacije, ali među nama je generacijski jaz tako da se nismo družili. I onda je on u finalu Lige prvaka zabio gol za Barcelonu. Nakon utakmice sam mu poslao kratku poruku čestitke. Rakitić mi je na nju odmah odgovorio zahvalom, iz svlačionice. Dakle, nakon što je zabio u finalu Lige prvaka, javi se meni, kojeg toliko i ne zna, ali pokazuje kako se s respektom odnosi prema svakome koga sretne."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.