Kakva čast za njemačko čudo od djeteta: Löw kao svog nasljednika vidi Kramarićevog trenera

Foto: Guliver Image/Getty Images

KRAMARIĆEV Hoffenheim, momčad bez zvijezda koja se lani spasila u posljednji trenutak, danas je u zoni Lige prvaka, a cijela Europa divi se načinu kako Hoffe igra. Od 2011. klub je promijenio osam trenera. Uprava kluba godinama je nervozno glavinjala u potrazi za pravim stručnjakom čiji će rukopis ostaviti trag i koji će donijeti rezultate i mir u klub. Pet godina bezuspješno su "tapkali u mraku", a onda su u Julianu Nagelsmannu pronašli sve što im je potrebno.
 
> Klinac koji je preporodio Kramarića i odbio Bayern budućnost je svjetskog nogometa
 
29-godišnji ''klinac'' i najmlađi trener u povijesti Bundeslige lani ih je spasio od ispadanja, a ove godine dokazao je da ga se s pravom smatra jednim od najboljih njemačkih trenera i stručnjakom koji će u budućnost voditi divove njemačkog nogometa i Elf.
 
S tim se slaže i izbornik Njemačke Joachim Löw koji je pred kraj prošle godine produžio ugovor s njemačkim nogometnim savezom do 2020.
 
Iako je do kraja tog ugovora ostalo još više od tri godine, za Löwa je upravo Nagelsmann trener kojeg vidi kao svoga nasljednika.
 
''Julian će možda biti izbornik jednog dana'', rekao je za Bild najuspješniji njemački izbornik svih vremena s 97 pobjeda u 145 utakmica, pa je objasnio zašto to smatra:
 
''Kompetentan je, hrabar, zna svoj posao, povezan je s igračima i ako nastavi ovako, uvjeren sam da će biti sjajan trener. Hoffenheim se godinama borio za opstanak, danas su na korak od Lige prvaka. Od igrača koji nisu mogli nigdje igrati napravio je pravu momčad. Puno razmišljam o njemu.''
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.