Livaković je u jednoj statističkoj kategoriji najgori golman u Turskoj

Foto: Profimedia

GALATASARAY je iskoristio svoj pobjednički niz i povremene kikseve Fenerbahčea, poput onog jučerašnjeg, za preuzimanje vodeće pozicije u turskom prvenstvu. Nakon 25 odigranih utakmica dvije najbolje momčadi u Turskoj razdvajaju tek dva boda u korist vodećeg Galatasaraya.

Fenerbahče je remijem 2:2 protiv Alanyspora napravio korak unatrag u borbi za titulu, a gol kojim je gostujuća momčad izjednačila rezultat stigao je nakon što je Loide Augusto udario loptu s 20-ak metara udaljenosti od vrata na kojima je bio Dominik Livaković.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije primio je 19 golova u 22 ligaške utakmice u Turskoj, s time da je u njih 10 svoju mrežu sačuvao. Dan nakon podjele bodova Fenera i Alanyspora, turski mediji ističu jedan negativan statistički podatak o Livakoviću i pišu da to posebno izaziva pažnju.

Grafika: Sofascore

Opet je primio gol iz daljine

Iz tri upućena udarca u jučerašnjoj utakmici, dvije su lopte završile iza Livakovićevih leđa. Ova jedina obrana prethodila je golu iz 12. minute kada je hrvatski vratar zaustavio udarac Pionea Sista, ali ne i šut Augusta koji je uslijedio odmah nakon odbijanca za 1:0 gostujuće momčadi. Onaj drugi primljeni gol ono je o čemu se piše.

Livakoviću je to bio sedmi koji je primio udarcima izvan svog kaznenog prostora. Niti jedan golman u turskom prvenstvu nema veći postotak golova primljenih izvan kaznenog prostora u odnosu na ukupan broj primljenih golova od hrvatskog reprezentativca. Livakovićev postotak u ovom slučaju iznosi 37 posto.

Drugi na tom popisu je golman Bešiktaša Mert Günok, a treći Gökhan Akkan, koji brani za Rizespor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.