Lovrić se ne vraća u SHNL? Potpisuje za turski klub, zarađivat će 600 tisuća eura

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

KRISTIJAN LOVRIĆ (28) trebao bi uskoro potpisati za turskog drugoligaša Amedspor, tvrdi turski novinar Reşat Can Özbudak. Lovrić bi danas trebao završiti liječničke preglede, a potom potpisati ugovor po kojem će zarađivati 600 tisuća eura godišnje. Navodno je Lovrić bio blizu povratka u Goricu, no Turci su izdašnom ponudom odnijeli pobjedu.

Amedspor je od ove sezone turski drugoligaš i u dosadašnja četiri kola ima pet bodova. U klubu su neka poznata imena poput Nicolasa N'Kouloua (bivši igrač Marseillea i Lyona), Adame Traorea (igrao za Monaco i Lille) te Maxa Gradela (bio je u Leedsu i Leicesteru). Klub vodi bivši turski izbornik Ersun Yanal (62).

Lovrić je već neko vrijeme bez ugovora

Lovrić je nedavno raskinuo ugovor s Osijekom. Neko je vrijeme bio u nemilosti klupske uprave, a koncem prošle sezone igrao je jako malo, što je bio najbolji dokaz da u klubu ne računaju na njega. Kad je u veljači 2022. iz Gorice stigao u Osijek za 1.7 milijuna eura, Lovrić je postao drugi najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba.

Samo je Ramon Mierez plaćen više, 2.5 milijuna eura. Ipak, Lovrić nije ispunio očekivanja navijača i struke. U dresu Osijeka je skupio više kartona nego golova. Zaradio je 15 žutih i jedan crveni karton, a zabio 11 golova i upisao jednako toliko asistencija.

Najbolji nogomet igrao je u Gorici

Osijek ga je prošlog ljeta htio poslati na posudbu, a na zimu su se za njega raspitivali predstavnici ruskog Sočija, koji su došli i na pripreme u Novigrad kako bi ga vidjeli, no službena ponuda nije stigla. 

Prethodno je Lovrić nosio dres Gorice, u kojoj ima status najboljeg igrača u povijesti kluba. U 120 nastupa za klub iz Turopolja zabio je 54 gola, a asistirao je za 28. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru upisao je jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.