Na Euru su izveli čudo, a sad će ih milijarder nagraditi

Foto: EPA

OSNIVAČ gruzijske vladajuće stranke, bivši premijer i milijarder Bidzina Ivanishvili rekao je u četvrtak da će donirati 30 milijuna larija (deset milijuna eura) nogometnoj reprezentaciji nakon što je senzacionalno pobijedila favorizirani Portugal (2:0) u zadnjoj utakmici skupine F na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Gruzija se time kao debitant na turniru plasirala u osminu finala.

Stranka Gruzijski san u priopćenju je poručila da je Ivanishvili čestitao timu i obećao novac iz svoje dobrotvorne zaklade kao priznanje za ono što je nazvao "povijesnom pobjedom iz snova". Ivanishvili, koji je težak oko 4.5 milijardi eura, obećao je dodatnih 30 milijuna larija ako Gruzija u nedjelju pobijedi Španjolsku u osmini finala.

Rođen u Gruziji, Ivanishvili se obogatio u Rusiji devedesetih godina, prije nego što se vratio kući i osnovao Gruzijski san 2011. Pobijedio je na izborima 2012. i bio premijer jednu godinu. Podsjetimo, Gruzija je na Euru izgubila od Turske (3:1), remizirala s Češkom (1:1) i pobijedila Portugal (2:0).

Bidzina Ivanishvili / Foto: EPA
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.