Navijači Lazija na derbiju protiv Rome mahali srpskom zastavom

Foto: EPA

ŽDRIJEB četvrtfinala kupa Italije obilježio je rimski derbi, a u njemu je Lazio u srijedu rezultatom 1:0 svladao Romu i tako prošao u polufinale. Gol vrijedan pobjede nad najvećim rivalima postigao je Mattia Zaccagni u 51. minuti iz penala kojeg je skrivio 18-godišnji branič Rome na posudbi iz Juventusa Dean Hujisen.

Mladi Nizozemac je u kaznenom prostoru neoprezno po nozi udario argentinskog napadača Lazija Valentína Castellanosa, a sudac Daniele Orsato je nakon pregleda VAR snimke pokazao na bijelu točku. Zaccagni je hladnokrvno izveo penal poslavši Ruija Patricija u krivu stranu.

Kao i svaki derbi u Rimu i ovaj je obilježila vatrena atmosfera. Navijači Lazija koji su formalno večeras bili domaćini na Olimpicu palili su zastave Rome, a suparnici su im uzvratili transparentnom na kojem su ih usporedili sa svinjama. Navijači Lazija su isticali zastavu Palestine, a uz nju i srpsku kojom su najvjerojatnije provocirali rivale. Naime, Delije su prošle godine otele udarni transparent Romine ultras grupa Fedayn koja je tako prestala postojati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.