Nijemci zgroženi Maksimirom: Bolje otkazati nebitnu utakmicu poput ove, nego je igrati na ruševini

Foto: Hina

KAO I INAČE kada na "Hrvatski Wembley" dolaze strani novinari, bez obzira iz koje i kako (ne)razvijene zemlje, tako smo i prilikom Bayernovog gostovanja u Zagrebu, svjedočili njihovim zaprepaštenim pogledima i došaptavanju kada su ugledali Maksimirsku rugobicu u svoj njenoj "krasoti".

Nijemcima, naviklima na visoke standarde udobnosti i sigurnosti stadiona, posjet Maksimiru bio je poseban šok, ali dok su neki od njih bili pristojni gosti i odšutjeli ono što su vidjeli ili dojmove s hrvatskog "Nacionalnog stadiona" ostavili samo za svoje poznanike, reporter Süddeutsche Zeitunga impresije je podijelio s preko milijun čitatelja, koliko ih ima jedan od najutjecajnijih njemačkih dnevnika.
 
"Dinamov stadion Maksimir ima malo zajedničkog s modernim nogometnim katedralama na kojima Bayern inače gostuje. Ostarjela ruševina s rupama između tribina i bez krova nije ponudila nikakvu zaštitu navijačima promrzlima u hladnoj noći i po ledenoj kiši.
 
Žalosno je što UEFA utakmice poput ove, koje ništa ne odlučuju i nemaju nikakvog značaja, jednostavno ne otkaže, posebno ako se moraju igrati na ovakvom stadionu, a nagradni fond za utakmicu, koji je iznosio 1.5 milijuna eura, jednostavno podijeli."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.