Njemački velikan potpisuje za Romu. Odbio je 10 klubova

Foto: Profimedia

MATS HUMMELS (35), legenda njemačkog nogometa, trofejni igrač Borussije Dortmund i Bayerna te ključni član Njemačke koja je 2014. osvojila svjetski naslov, odabrao je jednu od brojnih ponuda za nastavak karijere. Njegov novi klub je Roma, objavili su talijanski insajderi Fabrizio Romano i Nicolo Schira.

Ističu da je Hummels, nakon što je odbio prvu ponudu Rome s plaćom od 2 milijuna eura do kraja sezone, prihvatio drugu, koja iznosi 2.5 milijuna eura za navedeno razdoblje. Dodaju da je Roma za danas bukirala termin za Hummelsov liječnički pregled kako bi nakon toga do kraja dana potpisao te tako mogao biti prijavljen za Europa ligu. Premda je prijelazni rok u Italiji završen, Hummels može potpisati za tamošnje klubove jer dolazi kao slobodan igrač, bez ugovora i kluba.

Ponude su mu poslali od Njemačke i Engleske do Portugala i Arabije

Hummelsu je dakle ovog ljeta završio ugovor s Borussijom, pa je zbog toga što ga se može dovesti bez odštete te velikog iskustva i kvalitete bio jedan od najtraženijih braniča u ljetnom prijelaznom roku. Schira navodi da je odbio čak desetak ponuda.

Poslali su mu ih: Bayer Leverkusen, Ajax, West Ham, Real Sociedad, Sporting Lisabon, Bologna, Mallorca te nekoliko saudijskih klubova. Svima njima se zahvalio, a Romi ga je prema talijanskim izvorima privuklo to što ga je nazvao trener Daniele De Rossi te mu objasnio koliko je bitan za njegov projekt. 

Cijelu karijeru putovao između Bayerna i Borussije

Hummelsova cijela karijera vezana je uz dva najveća njemačka kluba, ali tako što je više puta prelazio iz jednog u drugi. Počeo je u Bayernu pa onda otišao u Borussiju prvo na posudbu, a zatim i u transferu 2009. uz odštetu od 4.2 milijuna eura.

U Dortmundu je bio sedam godina, da bi se onda vratio u München uz odštetu od 35 milijuna eura. Tri godine kasnije, 2019. opet je otišao u Borussiju, tada za 30 milijuna eura, te tamo proveo zadnjih pet godina. S Bayernom je osvojio četiri njemačka naslova i jedan kup, a s Borussijom po dva naslova i kupa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.