Pjaca: Perišić me impresionirao na treningu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Jedanaestog dana priprema na Rujevici je održana redovita press-konferencija, na kojoj su o svojim očekivanjima na Euru i ostalim temama govorili hrvatski reprezentativci iz SHNL-a, Rijekin Marko Pjaca i Dinamov Martin Baturina. 

Hrvatska u subotu gostuje kod Portugala u posljednjoj pripremnoj utakmici pred Euro. Utakmica počinje u 18:45, a igrat će se na rasprodanom stadionu u Lisabonu pred 37.500 gledatelja. Hrvatska je do sada odigrala sedam utakmica protiv Portugala uz grozan učinak od jednog remija i šest poraza.

"Bilo je malo treme"

Najprije je govorio Pjaca: "Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime što smo do sada odradili. Prva prijateljska utakmica je prošla u dobrom tonu i nadamo se nastaviti tako. Portugal nam je zadnja provjera prije Eura. U prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, ali želimo ostaviti dojam. To nam je sjajna prilika vidjeti što još možemo popraviti."

Baturina se osvrnuo na svoj prvi nastup od prve minute u reprezentaciji: "Od početka je možda bilo malo treme, ali kasnije je sve super prošlo. Zahvalan sam izborniku na pruženoj prilici i mislim da sam se dobro snašao na novoj poziciji."

Baturina je upitan o potencijalnom transferu i svojoj vrijednosti od 20 milijuna eura po Transfermarktu: "Trenutno sam jedino fokusiran na reprezentaciju i Europsko prvenstvo, a o transferu ćemo kada za to dođe vrijeme. Lijepo zvuči koliko vrijedim na Transfermarktu, ali vrijediš onoliko koliko te netko spreman platiti. Ne dopuštam da mi to previše ulazi u glavu, lijepo je vidjeti, ali ne utječe na mene."

"Perišić me impresionirao"

Pjaca se osvrnuo na ekspresni povratak u reprezentaciju nakon dolaska u Rijeku: "Nisam očekivao da će ovo doći tako brzo. Nadao sam se da ću se dolaskom u Rijeku ponovo vratiti u krug reprezentacije, ali i mene je iznenadilo koliko je to brzo došlo."

Kao netko tko je doživio sličnu ozljedu, Pjaca je upitan o povratku Perišića: "To je jako lijepa vijest za nas, nije se tako lako vratiti od takve ozljede. Tu je i mentalni aspekt uz fizički. Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu."

Baturina i Pjaca su upitani ima li šanse da od iduće sezone budu klupski suigrači, pošto se špekulira o interesu Dinama za Pjacu. Pjaca je to odbio komentirati: "Znao sam da je Martin odličan dečko i igrač, u to sam se uvjerio na okupljanima reprezentacija, a što se tiče iduće sezone, nije ni vrijeme ni mjesto."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.