Tuchel nezadovoljnim navijačima: Žao mi je što imam njemačku putovnicu

Foto: EPA

NIJEMAC Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski izbornik i tu će dužnost preuzeti 1. siječnja 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA). Održao je i prvu konferenciju za medije na kojoj je progovorio o raznim temama. Novinari su mu postavili i neka osjetljiva pitanja, poput onog o pjevanju himne.

"Koliko sam shvatio, to je osobna odluka. Neki pjevaju himnu, neki ne. Engleska himna je posebna. Osjetio sam atmosferu na Wembleyju kad sam sudjelovao u finalu FA kupa. U svakom slučaju, pokazat ću poštovanje prema himni i prema svojoj novoj poziciji i državi koju sad predstavljam", rekao je Tuchel.

Ima i navijača nezadovoljnih njegovim dolaskom. Evo što im je poručio

"Nezadovoljnim navijačima mogu reći da mi je žao jer imam njemačku putovnicu. Možda su neki od njih osjetili moju strast u utakmicama Premier lige. Volim živjeti i raditi u Engleskoj i ponosan sam što sam izbornik. Nadam se da ću to i pokazati", rekao je novi izbornik Engleske.

Nasljednik je Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleyja, kojemu je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u studenom, postat će treći strani trener u povijesti Tri lava nakon Šveđanina Sven-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabia Capella (2007.-2012.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.