Ima 8 golova u sezoni, a može igrati za Hrvatsku. Austrija se boji da će ga izgubiti

Foto: Profimedia

LEON GRGIĆ je 18-godišnji napadač Sturma iz Graza. Rođen je u gradu Bruck an der Mur, a ima austrijsko i hrvatsko državljanstvo. Iako je trenutačno član austrijske U-21 reprezentacije, početkom rujna poručio je da može igrati za Austriju, ali i Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. 

Austrijski portal 90 Minuten u naslovu svojeg teksta pita se hoće li Sturm i Austrija izgubiti talentiranog napadača. U aktualnoj sezoni postigao je osam pogodaka u deset susreta, s time da je dva zabio u prvom rangu austrijskog nogometa, dva u Ligi prvaka mladih, a tri u drugoj austrijskoj Bundesligi igrajući za rezervnu momčad Sturma.

Novinar Georg Sohler kritizira Sturm koji daje minutažu posuđenim igračima Erencanu Yardimciju (22) i hrvatskom talentu Lovri Zvonareku (19), koji su stigli iz Hoffenheima i Bayerna, a ne Grgiću. "Igračima stvorenim u Grazu sve je teže", smatra Sohler u tekstu za 90 Minuten.

Grgićev menadžer Thomas Freismuth za 90 Minuten govorio je o Leonovom statusu u Sturmu. "Leon se jako dobro razvio i želi se afirmirati u svojem klubu. Talent je pokazao nekoliko puta i nastupima s profesionalcima. Nadam se da će dobiti poštenu priliku u prvoj momčadi. O njemu govori statistika. Među ostalim, domaći igrač mora imati fiksno mjesto u momčadi", rekao je Freismuth.

"Što se tiče seniorske reprezentacije, Leon će si uzeti vremena i neće donositi ishitrenu odluku"

Austrijski novinar tvrdi da je Hrvatski nogometni savez već razgovarao s Grgićem te ga pitao bi li došao igrati za hrvatske reprezentacije. U međuvremenu se navodno javio i nogometni savez Bosne i Hercegovine. Freismuth je otkrio da su već razgovarali s izbornikom austrijske A reprezentacije Ralfom Rangnickom, no zasad ništa nije odlučeno.

"Što se tiče seniorske reprezentacije, Leon će si uzeti vremena i neće donositi ishitrenu odluku. Sretan je što može igrati za austrijsku U-21 reprezentaciju", poručio je Grgićev menadžer. Podsjetimo, talijanski insajder Lorenzo Lepore u siječnju je tvrdio da je Dinamo jedan od klubova koji prate Grgića.

Prema podacima Transfermarkta, Grgić je ukupno upisao 43 nastupa, 12 pogodaka i tri asistencije za drugu momčad Sturma, dok je za prvu u šest nastupa postigao dva gola. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2027., a vrijednost mu je procijenjena na milijun eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.