Marca: Livaković je pomeo Lewandowskog. To brine Barcelonu

Foto: Profimedia

LUDU utakmicu odigrale su Poljska i Hrvatska (3:3) u četvrtom kolu Lige nacija u Varšavi. 

Poljska je povela golom Piotra Zielinskog u 5. minuti. Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26). Pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) je smanjio na 2:3. U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3:3.

Poljski novinari žestoko vrijeđaju Livakovića

Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je kontroverzno isključen Dominik Livaković. On je nakon što je ispucao loptu zakačio Roberta Lewandowskog. Zbog toga mu je španjolski sudac Alejandro Hernandez dao crveni karton. To je izazvalo burne reakcije hrvatskih igrača, izbornika i javnosti.

Međutim burno su reagirali i Poljaci. Njihovi novinari zasuli su Livakovića teškim uvredama jer tvrde kako je time što je "u produžetku" ispucavanja nogom udario Lewandowskog u koljeno mogao završiti karijeru jednom od najvećih poljskih nogometaša u povijesti. Mržnju i prijetnje Livaković dobiva i na društvenim mrežama. Golman Hrvatske trendirao je na X-u, bivšem Twitteru, najviše zbog uvreda poljskih navijača. 

Livakovića napadaju i navijači Barcelone

Nisu Poljaci jedini koji su se obrušili na Livakovića. Isto postupaju i Katalonci. Navijači Barcelone obožavaju Lewandowskog jer je u 11 utakmica ove sezone postigao 12 i namjestio dva gola za lidera La Lige. Zato su poludjeli na Livakovićev start na njihovog daleko najboljeg strijelca. Na društvenim mrežama pišu o "agresivnom startu Livakovića na Lewu" te se ljute što ga je tako mogao "teško ozlijediti". 

Start golmana Hrvatske je tema i španjolskih medija

O golmanu Hrvatske pišu i španjolski mediji. Marca pod naslovom "Sve su oči uprte u Lewandowskog" piše: "Napadač Barcelone odšepao je s terena nakon utakmice Poljske i Hrvatske u Ligi nacija. Tamo iznenađujuće nije igrao od početka zbog lakše ozljede, što je upalilo alarme. Ušao je u drugom dijelu i onda je pretrpio jako oštar start Dominika Livakovića zbog kojeg je teren napustio šepajući.

Igrač Barce je napuštajući stadion govorio da mu je noga dobro, ali Barcelona je zabrinuta i nije baš sigurna da je tako. Hansi Flick sada mora odlučiti hoće li načetog Lewandowskog odmoriti za vikend protiv Seville, kako bi bio u dobrom stanju za ključne mečeve idućeg tjedna - protiv Bayerna u Ligi prvaka i za El Clasico kod Reala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.