Novi vlasnici Uniteda dali otkaz Alexu Fergusonu. Cantona: Skandalozno!

Foto: EPA

BIVŠA zvijezda Manchester Uniteda, Francuz Eric Cantona, kritizirao je nove vlasnike kluba jer su prekinuli suradnju s bivšim trenerom i direktorom Alexom Fergusonom, koji je ikona tog slavnog kluba, objavio je francuski sportski list L'Equipe. Ferguson (82) je u utorak smijenjen s mjesta "globalnog veleposlanika" i direktora tog kluba koje je obnašao od 2013. godine.

"Sir Alex Ferguson bi trebao raditi što god želi u klubu do kraja života. Kakav nedostatak poštovanja, to je potpuno skandalozno. Novi vlasnici Uniteda pokazali su da ne razumiju i ne poštuju nogomet, a nadam se da će zbog ovoga biti bačeni u veliku vreću fekalija", rekao je Cantona.

Cantona i Ferguson surađivali su od 1992. do 1997. godine

Razlog smjene Fergusona je novac, mediji su objavili da je njegova plaća veća od 2.000.000 funti godišnje, a suvlasnik Manchester Uniteda, tvrtka Ineos, raskinula je ugovor s njim kako bi smanjila troškove.

S Manchester Unitedom, čiji je trener bio od 1986. do 2013., Ferguson je 13 puta osvojio Premier ligu, dva puta Ligu prvaka (1999., 2008.), pet puta FA kup i Svjetsko klupsko prvenstvo 2008. godine. Kemijska tvrtka Ineos, u vlasništvu milijardera Jima Ratcliffea, u veljači ove godine postala je manjinski vlasnik Manchester Uniteda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.