Ronaldo (39) nakon čudesnog rekorda: Volim nogomet, ali ostalo mi je još par godina

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO (39) postigao je dva gola za pobjedu Portugala nad Irskom 3:0 u zadnjoj provjeri pred Euro. 

Prvi Ronaldov gol bio je sjajan, nakon namještanja na slabiju lijevu nogu je s oko 15 metara iskosa na desnoj strani zakucao loptu u suprotne rašlje. Za drugi gol mu je nakon sjajnog prodora asistirao Diogo Jota. S ta dva gola Ronaldo je dodatno popravio svoj rekord po broju pogodaka za nacionalnu selekciju, sada je na njih 130 i to u također rekordnih 207 nastupa. Ronaldo je ujedno došao i do 895 golova ukupno u karijeri.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RONALDOV POVIJESNI GOL

No, prvi gol koji je sjajno zabio Irskoj je povijestan. Ronaldo je njime postao prvi igrač koji je postigao gol za reprezentaciju u 21 različitoj godini. Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004., koje mu je bilo prvo Europsko prvenstvo u karijeri. A sada, nakon čudesnog golgeterskog pothvata, čeka ga njegov šesti EP. Portugalu će u skupini prvi suparnik biti Češka 18. lipnja. Slijedi susret protiv Turske 22. lipnja, dok će u trećem kolu igrati protiv Gruzije 26. lipnja.

"Znam da mi nije ostalo puno godina u nogometu. Svaka godina mi je dar"

Ronaldo je nakon čudesnog rekorda govorio za portugalsku televiziju: "Znam da mi nije ostalo puno godina u nogometu. Svaka godina mi je dar. Sama činjenica da igram nakon 35. godine je već dar, a meni je 39. Zato se svake godine trudim uživati. Važno je biti fizički i mentalno u dobrom stanju kako bih pomogao momčadi. I kao što znate, doživotno sam zaljubljen u nacionalnu momčad. U njoj sam 20 godina i samo želim nastaviti. Što se tiče Eura, volim nogomet. I zato mi je svaka utakmica posebna. Zamišljam ponos koji ću osjetiti kada u Njemačkoj budem igrao za Portugal... To je san, kao kada sam imao 20."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.