Škotski analitičar nahvalio Hrvatsku pa istaknuo njenu najslabiju točku

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

OSTALA su još samo tri dana do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U subotu od 18 sati igra u Berlinu protiv Španjolske, četiri dana kasnije suočit će se s Albanijom u Hamburgu, a grupnu fazu završit će 24. lipnja u Leipzigu protiv Italije.

Diljem nogometnog svijeta analiziraju se vrline i mane ekipa koje će nastupiti u Njemačkoj, a jedan osvrt na svoju igru Hrvatska je dobila iz Škotske, koja u petak igra protiv Njemačke na otvaranju turnira. John Walker, škotski podcaster, analitičar i nogometni trener, analizirao je sve momčadi ususret turniru, pa tako i Hrvatsku.

Istaknuo jedinu manu

Osim generalija, u kojima je naveo da Hrvatska igra u formaciji 4-3-3 i da se veznjaci jako dobro poznaju, naveo je i elemente u kojima je Hrvatska posebno dobra. Tako piše da u sredini terena ima tehnički dominantne igrače, da ima vrlo dobru kombinatoriku na malom prostoru i da često prebacuje težište igre prema aut-linijama.

Zanimljivo, naglašava i da je Hrvatska posebno opasna iz slobodnih udaraca. Što se tiče defenzivne igre, kaže da Hrvatska nema nikakav problem prepustiti suparniku loptu, da je imala treću najbolju obranu u kvalifikacijama i da njeni igrači pokrivaju puno prostora i dobro pritišću kako bi osvojili posjed.

Nakon isticanja vrlina i najvećih snaga reprezentacije, spomenuo je i najveću slabost Hrvatske "oko koje postoji briga". Walker, naime, smatra da je Hrvatska ranjiva kad igra presing i kad suparnik prebacuje loptu preko njene obrane te smatra da to ne brani dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.