Šutala sada hvale trener, novinari i navijači: Konačno je pokazao da je monstrum

Foto: Profimedia

DEBAKLI Ajaxa zakratko prekinuti s dvije prvenstvene pobjede nastavili su se domaćim porazom od Brightona (0:2) u četvrtom kolu Europa lige. Ajax je sada posljednji u skupini sa samo dva boda. U spomenutom katastrofalnom nizu od deset utakmica bez pobjede, najgorem u povijesti kluba, možda najkritiziraniji bio je Josip Šutalo.

Ajax je Šutala platio bogatstvo i dao mu kapetansku traku. Idila je ekspresno završila

Ajax je ljetos stopera kupio od Dinama za 20.5 milijuna eura, čime je postao četvrti najskuplji igrač u povijesti kluba. Koliko je Ajax želio Šutala pokazuje i to što mu je usprkos mladosti (23) i tome što ne zna nizozemski te je tek došao u državu i klub dao kapetansku traku. No, idila Ajaxa i Šutala ekspresno je završila. Klub je potonuo u kaos na svim razinama, a navijači, klupske legende, analitičari i novinari su se u krizi okomili na Šutala.

Ipak, on je cijelo to vrijeme bio nezamjenjiv u prvoj postavi, pa je dočekao i navedene pobjede prošlog tjedna protiv Volendama i Heerenveena. Nakon njih je konačno prva meta hejtera dobila pohvale, ali isto se nastavilo i nakon što se Ajax vratio onome po čemu je poznat ove sezone. AFC Ajax, profil navijača na Twitteru s preko 800 tisuća sljedbenika, piše: "Jedino pozitivno s ove utakmice je da Josip Šutalo konačno izgleda kao ono što je - kvalitetni branič."

"Opet smo izgubili, ali Šutalo je bio monstrum"

Ističe se i status: "Opet smo izgubili, ali Šutalo je bio monstrum." Novinari se slažu. "Šutalo je jedna od rijetkih svijetlih točaka Ajaxa", piše Voetbal International. No, najvažnije za Šutala je da je na istom tragu nakon Brightona i trener John Van't Schip: "Ne volim isticati igrače, ali moram pohvaliti Šutala. Impresionirao me."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.