Učinak sezone Zupca u pobjedi nad Dallasom, Westbrook poslao Dončića na klupu

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je svoj treći double-double sezone i ostvario najbolji skakački učinak u tih 15 utakmica te pomogao LA Clippersima da uvjerljivo pobijede Dallas Maverickse 107:88. Luka Dončić postigao je 30 poena, ali bilo je to daleko od razine na koju je naviknuo košarkaški svijet.

Zubac je utakmicu završio s 11 poena, 14 skokova, jednom asistencijom i jednom izgubljenom loptom. Pogodio je pet od osam pokušaja iz igre, ali samo jedno od pet slobodnih bacanja. U proteklih pet utakmica svaki put je ima dvoznamenkast učinak u poenima ili skokovima, ali ni u jednoj u obje kategorije.

Paul George predvodio je Clipperse s 25 poena, Terance Mann ubacio je 17, ali Kawhi Leonard i James Harden samo po osam. Zato je Russell Westbrook odigrao najbolju partiju od svojevoljnog preseljenja na klupu te završio s 14 poena, osam skokova i sedam asistencija. 

Westbrook poslao Dončića na klupu

Dončić je zabio svojih 30, ali mu je za to trebalo 27 šutova, najviše ove sezone (pogodio ih je 12), a mučio se iz daljine i ubacio samo jednu od osam trica. Uhvatio je samo tri skoka, a imao je jednaki broj asistencija i izgubljenih lopti (po 4). Samo jednom u sezoni imao je manje skokova i asista.

Njegova ionako diskutabilna obrana do kraja susreta sasvim je nestala, a Westbrook je koristio svaku priliku da napada preko njega. Kad ga je pet minuta prije kraja lakoćom prošao i zabio, Westbrook mu je pokazao da ode na klupu, a trener Dallasa Jason Kidd se složio i izvadio svoju superzvijezdu.

Clippersima je to sedma pobjeda iz 15 utakmica sezone i četvrta u posljednjih pet utakmica, ali i dalje su na tek 11. mjestu Zapada, izvan zone play-ina. Dallas je nakon trećeg poraza u četiri susreta na diobi trećeg mjesta s omjerom 10-6.

Rezultati:

Oklahoma City - Philadelphia 123:127
Brooklyn - Miami 112:97
Washington - Atlanta 108:136
Cleveland - LA Lakers 115:121
Utah - New Orleans 105:100
LA Clippers - Dallas 107:88

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.