Uvjerljiva pobjeda hrvatskih rukometašica na SP-u. Slavile su s 26 golova razlike

Foto: EPA

HRVATSKE rukometašice nadigrale su i uvjerljivo pobijedile reprezentativke Kine u drugoj svojoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Nakon što su na otvaranju turnira protiv Senegalki odigrale 22:22, igračice Ivice Obrvana u današnjoj su utakmici bile bolje od Kine s 39:13

Pred Hrvatskom je sad još utakmica protiv Švedske (utorak), jednog od domaćina SP-a. Šveđanke su puno teže suparnice od Kineskinja i zato je pobjeda u ovom susretu bila imperativ za Hrvatsku. Ona je stigla nakon uvjerljivog prvog i istog takvog drugog poluvremena.

Sjajno prvo i još bolje drugo poluvrijeme

Hrvatska je na odmor otišla s +12 (19:7), a iz tog dijela treba istaknuti da je Tea Pijević skupila 11 obrana. Kineskinje su s nekoliko golova s vanjskih pozicija držale rezultatsku ravnotežu u prvih sedam minuta, ali to je bio slučaj samo do 5:4 za Hrvatsku. Uslijedila je serija od 10:1, kojom je Hrvatska u 22. minuti stigla do 15:5 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. 

Još impresivnije izgledao je drugi dio. U nastavak je Hrvatska krenula s četiri uzastopna gola, Kina je prvi put poentirala nakon više od sedam minuta, a u čitavom drugom poluvremenu Kineskinje su postigle samo šest golova.

Po pet golova za Hrvatsku postigle su Valentina Blažević, Mia Brkić, Lara Burić i Dejana Milosavljević, dok je Xiaoqing Li zabila četiri za Kinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.