Veszprem je rukometni klupski prvak svijeta. Cindrić u finalu zabio pet golova

Foto: EPA

RUKOMETAŠI Veszprema pobjednici su 17. izdanja Svjetskog klupskog prvenstva rukometaša u Kairu, nakon što su u finalu poslije produžetaka pobijedili dvostrukog osvajača naslova Magdeburg s 34:33. Mađarskom sastavu to je prva titula klupskog prvaka svijeta, a rekorder je i dalje Barcelona s pet naslova.

Bilo je to sjajno finale. Veszprem je bolje otvorio susret povevši s 3:0, no Magdeburg je uzvratio. Sredinom prvog dijela Nijemci su imali 12:9, a na poluvrijeme su otišli s golom viška (14:13). U drugom dijelu mađarski sastav je u nekoliko navrata imao +4 (22:18, 23:19, 24:20), ali je Magdeburg polako smanjivao zaostatak izjednačivši na 28:28 golom Lukasa Mertensa minutu prije kraja.

Veszprem je imao zadnji napad, ali Nedim Remili nije uspio zabiti. Mađari su u produžetku poveli s dva razlike (33:31), imali su i 34:32, a Magdeburg je uspio tek smanjiti na konačnih 34:33.

Al Ahly pobijedio Barcelonu u utakmici za treće mjesto

Mađarski sastav su do naslova pobjednika predvodili Francuzi Fabregas s devet i Remili s osam golova, dok su hrvatski rukometaš Luka Cindrić, Christian Descat i Mikita Vailipau zabili po pet golova. Rodrigo Corrales je sakupio 14 obrana. U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Omar Magnusson sa sedam i Albin Lagergren sa šest golova.

U susretu za treće mjesto egipatski Al Ahly pobijedio je Barcelonu 32:29. Egipatski sastav predvodili su Mohsen Ramadan sa sedam golova te Yasser Saifeldeen i Ahmed Adel s po pet golova, dok su na španjolskoj strani najefikasniji bili Slovenci Blaž Janc sa šest i Domen Makuc s pet golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.